- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

МИП Русије: Демонизација Срба – неприхватљива

© Sputnik / Maxim BlinovМинистарство иностраних послова Руске Федерације
Министарство иностраних послова Руске Федерације - Sputnik Србија, 1920, 20.07.2023
Пратите нас
Демонизација Срба као геноцидног народа је неприхватљива, изјавила је портпарол руског Министарства иностраних послова Марија Захарова, коментаришући обележавање 28 година од злочина у Сребреници.
Према њеним речима, демонизација Срба је противречна међународном праву и не доприноси постизању правог међунационалног мира.
Она је апеловала на јавност да догађаје из периода од 1992. године до 1995. године тумаче научници и историчари, а не политичари.
„Политизација ових питања само појачава међунационалну напетост и не може да помогне у решавању задатака који се тичу јачања мира и безбедности у региону", сматра Захарова.
Она је истовремено истакла и да су последњих дана у медијима Босне и Херцеговине објављиване различите измишљотине о ставу Русије о Сребреници.
Портпарол је истакла да Русија произвољне измишљотине о ставу Москве о том питању, тумачи као намерну провокацију Запада.
„Русија се доследно залаже за објективну истрагу противправних акција које су биле уперене против свих етничких група, укључујући Бошњаке, Србе и Хрвате у циљу да кривци, без обзира на њихову националну или религиозну припадност, буду заслужено кажњени", поручила је Захарова.
Милорад Додик  - Sputnik Србија, 1920, 08.03.2023
РЕГИОН
О Сребреници и Рачку дозвољена само антисрпска „истина“: Хајка покренута и против Додика
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала