- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Алкарасу се топи предност – а Новак се враћа у Америку

© AP Photo / Alberto PezzaliНовак Ђоковић и Карлос Алкарас финале Вимблдона
Новак Ђоковић и Карлос Алкарас финале Вимблдона - Sputnik Србија, 1920, 20.07.2023
Пратите нас
Ривалство Новака Ђоковића и Карлоса Алкараса постаје све узбудљивије, а њихови дуели посебно су занимљиви јер са собом носе значајне резултате, попут Гренд слем титуле и првог места на АТП листи. После Вимблдона, већ је почело да се говори о дуелу на УС Опену, а српски ас ће овога пута бити у нешто бољој позицији да се врати на прво место.
Победом над Новаком Ђоковићем у финалу Вимблдона, Карлос Алкарас, млади шпански тенисер, дошао је до друге Гренд слем титуле у каријери, али је уједно и обезбедио останак на првом месту АТП листе.
Разлика између првог и другог места које заузима Новак је 880 бодова, а ускоро ће бити далеко мања јер Шпанац неће играти на два турнира на којим брани бодове од прошле сезоне.
Алкарас је прошле сезоне после Вимблдона играо финале Хамбурга, као и финале Умага и оба је изгубио, најпре од Лоренца Мусетија, а потом од Јаника Синера. Међутим, сам пролазак у финале донео му је на једном турниру 300, на другом 150 бодова, па ће тако после та два турнира млади Шпанац остати на 9.225. бодова.
Са друге стране, Новак не брани бодове и задржаће 8.795 бодова, па ће се тако разлика од 880 бодова истопити и биће само 430 бодова.
Борба за прво место враћа се на америчкој турнеји. Док српски ас прошле године није био у могућности да игра на тим турнирима, Карлос је играо, али није остварио значајне резултате све до УС Опена.
Алкарас је претходне сезоне у Торонту испао у другом колу, док је у Синсинатију стигао до четвртфинала. С обзиром да није зарадио велики број бодова ове године ће моћи то да исправи, али са Новаком на путу што је бити тешко јер је добро познато да српски тенисер блиста на бетону.
Ђоковић је претходно најавио да ће играти у Синсинатију што ће бити његова главна припрема за УС Опен, а управо већ тај Мастерс могао би да му донесе повратак на прво место, међутим само уколико оде даље од фуриозног Шпанца.
Исто важи и за УС Опен где по свему судећи Новак и Карлос поново неће моћи да се сретну све до финала, што ће бити нова борба за Гренд слем титулу и прво место.
Уколико дође до изненађења и Алкарас испадне пре финала, а Новак очекивано остане у игри, српски ас може до првог места јер би Шпанац изгубио велики број бодова с обзиром на то да је прошле године освојио свој први Гренд слем трофеј управо на Отвореном првенству Сједињених Америчких Држава.
Погледајте ново издање емисије Спутњик спорт.
Џенг Шуаи - Sputnik Србија, 1920, 20.07.2023
СПОРТ
Срамотна одлука и још срамотније речи – Мађарица прошла без казне и за све криви Кинескињу
Новак Ђоковић Карлос Алкарас финале Вимблдона - Sputnik Србија, 1920, 19.07.2023
СПОРТ
Нови шпански рецепт кобан по Новака
Миомир Кецмановић - Sputnik Србија, 1920, 19.07.2023
СПОРТ
Миша на шљаци као риба у води – рутински до четвртфинала
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала