- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Где је Ђоковић направио кобну грешку /видео/

© AP Photo / Alastair GrantНовак Ђоковић Карлос Алкарас финале Вимблдона
Новак Ђоковић Карлос Алкарас финале Вимблдона - Sputnik Србија, 1920, 20.07.2023
Пратите нас
Новак Ђоковић није успео да надјача младог Карлоса Алкараса у финалу Вимблдона, а бар према анализама меча, делује да је погрешио јер је превише размишљао о томе како ће реаговати ривал из Шпаније.
У одлучујућем петом сету финала Новак је у другом гему имао прилику за брејк и сасвим сигурно је да би га то одвело до победе.
Ђоковић је најпре у првом гему спасао брејк лопту и у другом је стигао до 40:30.
Али, онда се догодило нешто што није уобичајено за српског тенисера.
Новак је одиграо два лоша потеза у низу, на отворену страну за дијагоналу он је одиграо паралелу из форхенда и натерао је Алкараса на тешку одбрану.
Успео је Шпанац да врати лоптицу на једвите јаде, дуго је путовала и чак је деловало да може да заврши у ауту.
Уместо пуштања лоптице да падне на тло, Ђоковић је одлучио да је одмах нападне, крећући се уназад желео је драјв ударцем да проба да искористи неколико секунди предности и поново је изабрао паралелу.
Овога пута лоптица није прешла мрежу, завршила је у Новаковом пољу и тиме је српски тенисер пропустио прилику за брејк.
Уследило је изједначење Алкараса на 1:1 и у наредном гему је направио брејк чиме је повео са 2:1 и потом је до краја задржао ту предност за коначну победу пошто је у десетом гему искористио прву меч лопту.
Новак је после меча покушао да објасни како је дошло до тога да закомпликује себи практично једноставну ситуацију из другог гема петог сета.
„Нисам послао дијагоналу јер сам видео Алкараса да трчи да покрије отворени део терена форхендом и желео сам да га сачекам на погрешној нози“, навео је Ђоковић.
Може то да има смисла, Алкараса је форхенд сјајно служио, али није уобичајено за Ђоковића да избегава своје добре ударце како би тиме нанео штету противнику, што ставља до знања да је Новак превише размишљао о томе како игра ривал.
Ипак, то није ни лоше, грешке су нешто из чега Новак учи и не појавља их често, тако да само треба сачекати наредни дуел тренутно двојице најбољих тенисера света и видети како заправо ствари стоје.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала