- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Изненађење – корњача је била бржа од зеца!

© AP Photo / Daniel ColeТур д'Франс
Тур д'Франс - Sputnik Србија, 1920, 20.07.2023
Пратите нас
Бициклиста Судал-Квик-Степа Каспер Асгрен тријумфовао је на 18. етапи Тур дe Франса воженој од Мутјеа до Бург-ан-Бреса у дужини од 185 километара.
Нова етапа је требало да буде шести окршај спринтера на трци, али су карте биле промешане све време.
Од почетка етапе тројица возача су се дала у бег, а потом је уследио низ напада који су спречавали да се водећи одлепе.
Ипак, спринтерски тимови су подбацили, касно су возачи из другог плана покушали да ухвате ритам, нису схватили да је водећи квартет наставио да диктира темпо и на циљу се догодило изненађење.
Према појединим калкулацијама, група у бегу је требало да буде достижна, то се није догодило, спринтери су остали иза и тиме се обистинила крилатица из култне нумере београдских реп музичара Крафта и Крукса – да је корњача бржа од зеца.
Асгрен је тако дошао до своје прве етапне победе на Гран Туровима, и то пошто је у спринту био бољи од Паскала Енкхорна, који вози за Лото, и возача Уно-Икс Про тима Јонаса Абрахамсен.
Најбољу тројицу је следио победник претходне три равничарске етапе на овогодишњем издању највеће трке на свету Јаспер Филипсен, који је био у пелотону који је на 500 метара до циља сустигао четворицу возача у бегу.
Белгијанцу је, међутим, понестало времена да покуша да изведе напад и надмудри возаче испред себе, а посебно Асгрена, који је тако дошао до највеће победе у досадашњем делу каријере.
Носилац жуте мајице Јонас Вињегор без проблема је задржао вођство, пошто је кроз циљ прошао у времену победника, исто као и његов најближи ривал Тадеја Погачара.
Бициклиста Јумбо-Висме пред последње три етапе има убедљивих седам минута и 35 секунди предности у односу на Словенца.
До краја Тура остале су две такмичарске етапе, по једна брдска и планинска, као и ревијална, осим за борбу за етапни тријумф, до Јелисејских поља у Паризу.
На Туру се у петак вози етапа од Мојрана-ан-Монтања до Полинија дуга 173 километра.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала