- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

У Јапанском мору почеле руско-кинеске војне вежбе /видео/

© Пресс-служба Минобороны РФ / Уђи у базу фотографијаБродови Тихоокеанске флоте Русије
Бродови Тихоокеанске флоте Русије - Sputnik Србија, 1920, 20.07.2023
Пратите нас
Заједничке поморске војне вежбе Русије и Кине „Север/Сарадња 2023“ почеле су у Јапанском мору и трајаће до 23. јула, саопштила је прес служба Тихоокеанске флоте Русије.
„У складу са планом међународне војне сарадње, у периоду од 20. до 23. јула у Јапанском мору одржава се заједничка руско-кинеска поморска вежба ‘Север/Сарадња 2023’. Главни циљ вежбе је јачање поморске сарадње између Руске Федерације и Народне Републике Кине и одржавање стабилности и мира у Азијско-пацифичком региону“, наводи се у саопштењу флоте.
У оквиру вежби посаде бродова ће одрадити противподморничке задатке и поморске борбе, поморску и ваздушну пратњу бродова, чување и одбрану бродских одреда док су усидрени у незаштићеном сидришту, осигуравање безбедности комуникација у водама и ваздушном простору Јапанског мора, као и заједничко артиљеријско гађање.
Ратну морнарицу Русије представљаће велики противподморнички бродови флоте „Адмирал Трибуц“ и „Адмирал Пантелејев“, корвете „Херој Руске Федерације Алдар Циденжапов“ и „Гремјашчи“ и помоћни бродови под командом команданта Приморске флотиле разнородних снага Тихоокеанске флоте контраадмирал Валериј Казаков.
Кинеску морнарицу представљаће разарачи „Ћићихар“ и „Гуејанг“, патролни бродови „Заожуанг“ и „Рижао“ и брод за снабдевање „Таиху“ под командом заменика команданта Северноморске флоте контраадмирала Киу Ваншенга.
Начелник Генералштаба Оружаних снага Русије Валериј Герасимов - Sputnik Србија, 1920, 09.06.2023
РУСИЈА
Герасимов: Сарадња Русије и Кине доприноси стаблизовању ситуације у свету
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала