- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Абазовић: Тужилаштво нема храбрости да удари у врх криминалне пирамиде

© Sputnik / Лола ЂорђевићДритан Абазовић
Дритан Абазовић - Sputnik Србија, 1920, 21.07.2023
Пратите нас
Премијер Дритан Абазовић казао је да му је жао што тужилаштво нема храбрости да удари у врх криминалне пирамиде и да је скоро престао да полаже наде у надлежне. Он је то изјавио коментаришући случај када је јуче у пословној згради код хотела „Подгорица“ пронашла и одузела оружје, панцир, пиротехничка средства...
Истиче да за њега није довољно да кривицу преузме, како је рекао, човјек Ранка Убовића.
„Скоро сам престао да полажем наде у те надлежне органе, али их позивамо да виде ко је Тигар којег сам ја први разоткрио, ко је З, а ко су два човјека која се још не откривају, а изнад њих су“, рекао је он.
Рекао је да он зна ко су ти људи, али да ће пустити да их надлежни открију.
„То да нема кривичног дјела је толико понижење по мом скромном суду за институцију тужилаштва. Заиста немам ријечи. Сад ће да кажу да дирам у независност тужилаштва. Годинама су гањали људе за праћке керамичара и неку опрему која је пронађена у стану који им је исто издао бивши полицајац, а сад се праве да је регуларно да неко има шок бомбе и панцире“, казао је он.
Истакао је да му је жао што тужилаштво нема храбрости да ради.
„Ваде се да немају услове, канцеларије, јер у случајевима који су њима битни имају и канцеларије и возила и све. У случајевима гдје треба да ударе у врх криминалне пирамиде, нећкају се. Који је разлози не знам, да ли су политички, да ли су неки други или им је жао, што је лудило ума, што је премијер открио ствари које су требали они“, рекао је Абазовић.
Абазовић је казао да годину указује на људе који су врх криминалне пирамиде.
„Мислим да ће многи грађани кроз неко вријеме да се увјере да сам био у праву. Они покушавају да се сакрију иза човјека који је обезбјеђење Ранка Убовића, који је преузео на себе као да је о његово. Ја упућујем тужилаштво да мало увеже ствари, да се сјети гдје су на протестима 2015. године били пунктови маскираних лица који су ушли молотовљевим коктелима и разбили протесте“, казао је он.
Такође је тражио да се тужилаштво запита има ли ово везе са догађајима који су се дешавали у претходном периоду.
„И са догађајима са устоличењем и са протестима због закона о предсједнику, и најавама великих нереда и грађанског рата ако се потпише Темељни уговор. Такође да сагледају да ли је неко спремао гужву око предсједничких избора и парламентарних“, казао је он.
Истакао је да та опрема служи само за специјалне ситуације.
„И да се запитао да ли је неко желио да угрози живот премијеру, да направи гужву у Црној Гори да би преко међународне заједнице вратио полуге власти и ко су ти људи“, казао је Абазовић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала