- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Предлог из Софије: Мобилисати све Украјинце из Бугарске и послати са транспортерима у Украјину

CC BY 2.5 / Nenko Lazarov / Площад "Народно събрание", София, БългарияПарламентарни трг, Софија, Бугарска
Парламентарни трг, Софија, Бугарска - Sputnik Србија, 1920, 21.07.2023
Пратите нас
Бугарски посланик Андреј Чорбанов из странке „Постоји такав народ“ рекао је да, уколико Бугарска планира да испоручи Украјини оклопне транспортере, онда са њима треба послати и младе Украјинце који се возају по земљи у скупим аутомобилима.
Бугарска парламентарна комисија за одбрану усвојила је предлог владајуће коалиције да се Украјини испоручи око 100 оклопних транспортера из залиха МУП-а. Та одлука је изазвала спор међу посланицима.

„Наравно, ми смо ипак земља НАТО и треба да испунимо своје савезничке обавезе. Јасно је да ћемо послати оклопне транспортере овако или онако. Међутим, ја мислим да треба да мобилишемо све Украјинце који се сада налазе у овој земљи, да их обучимо и опремимо оклопним транспортерима јер смо сви видели на хиљаде момака који се возају у скупим аутомобилима. По законима рата, они су дезертери. Сматрам да треба да испунимо наше обавезе и да пошаљемо те људе на фронт“, рекао је Чорбанов.

По речима посланика странке „Демократска Бугарска“ Ивајла Мирчева, поменути транспортери нису потребни ни Бугарској ни Министарству унутрашњих послова.
„Украјина је сада на путу Путину пре него што дође до нас. Са ове тачке гледишта, добро је помоћи Украјини на сваки могући начин“, рекао је Мирчев.
Посланици из странке „Препород“ подсетили су да на украјинском сајту „Миротворац“ присутна имена неких бугарских новинара, аналитичара и политичара.
„Овде говоре да је Украјина пријатељска земља. Не, то је терористичка земља јер свака држава која има спискове са именима цивила које треба убити је терористичка држава. И не треба да испоручујемо оружје, већ да уведемо санкције“, рекао је председник странке Костадин Костадинов.
Према истраживању које је у Бугарској спровела агенција Gallup International 78,1 одсто анкетираних је против активне војне помоћи Украјини.
Уништени тенк украјинске војске у правцу Артјомовска - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2023
Специјална операција у Украјини
Бугарски председник: Украјина жели да настави са борбама, а то плаћа Европа
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала