- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин: Украјинска контраофанзива без резултата, губици непријатеља достижу десетине хиљада војника

© Sputnik / РИА Новости / Уђи у базу фотографијаРуска гарда у Украјини
Руска гарда у Украјини - Sputnik Србија, 1920, 21.07.2023
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин председава седницом Савета за безбедност. Он је рекао да украјинске снаге трпе огромне губитке који достижу неколико десетина хиљада војника.
Руски председник је истакао да су покушаји Запада да у сукоб у Украјини увуку и друге земље веома опасна игра и упозорио на последице.

„Западу већ недостаје украјинског топовског меса и почињу да размишљају о Пољацима и Литванцима“, рекао је Путин.

Упозорио је да се ватра рата распламсава.
„Сада се ватра рата све више распламсава и у том циљу користе се амбиције лидера источноевропских држава који су већ одавно мржњу према Русији и русофобију претворили у своју главни извозни производ и инструмент своје унутрашње политике“, рекао је председник Русије.
Путин је, такође, упозорио да ће у случају агресије Запада против Белорусије одговорити свим расположивим средствима.
„Што се тиче Белорусије, она је део Савезне државе и покретање агресије против Белорусије значиће агресију против Русије. На то ћемо одговорити свим расположивим средствима“, упозорио је Путин.
Према његовим речима, западни покровитељи Кијева су разочарани због тога што нема резултата офанзиве кијевског режима и што у томе не помажу ни испоруке оружја ни хиљаде страних плаћеника.

„Сада је очигледно да су западни покровитељи Кијева несумњиво разочарани резултатима тзв. офанзиве о којој су претходних месеци на сав глас извештавале кијевске власти. Резултата свакако нема. Не помажу ни колосални ресурси који су обезбеђени кијевском режиму, ни испоруке оружја, тенкова, артиљерије, оклопне технике, ракета, ни хиљаде страних плаћеника и саветника који су активно коришћени како би се пробио фронт наше војске“, истакао је Путин.

Он је додао да су арсенали НАТО, као и залихе совјетског наоружања у великој мери уништени, при чему производни капацитети Запада не омогућавају да се губици надоместе.

„Читав свет види како хваљена и наводно без мане западна техника гори а по својим тактичко-техничким карактеристикама заостаје чак за неким типовима совјетског наоружања“, нагласио је председник.

Команда специјалне операције професионално обавља своје дужности и свој дуг пред домовином испуњавају на достојанствен начин, херојски.
Руски лидер сматра да западно оружје још може да се испоручује Кијеву и да се користи у борбама, али тиме ће се сукоб само пролонгирати.
„Мобилизациони ресурси Украјине су све слабији“, истакао је он.
Путин је рекао да је украјинским властима потпуно свеједно шта ће бити са народом и националним интересима њихове земље, спремни су на све како би спасили своју кожу и продужили свој опстанак.
Како је рекао, САД делују по логици која подразумева слабљење позиције Европе и пролонгирања украјинског сукоба.
„И Европљани , чак и представници европских елита виде да тзв. подршка Украјини представља опслуживање туђих, никако европских интереса: интереса прекоокеанског глобалног хегемона којем одговара бесконачно одуговлачење украјинског сукоба“, навео је Путин.
Он је додао да владајућа елита у САД сада тако ради, руководећи се таквом логиком, а да ли таква политика одговара правим интересима америчког народа – то је велико питање.
„То је велико питање. Наравно, реторичко, нека они сами одлучују“, закључио је Путин.
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 16.07.2023
РУСИЈА
Путин: Европски политичари су спремни да се обесе ако им нареде САД
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала