- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Скупштина Србије обуставила рад Анкетног одбора о масовним убиствима

© Sputnik / Лола ЂорђевићСедница Скупштине Србије
Седница Скупштине Србије - Sputnik Србија, 1920, 21.07.2023
Пратите нас
Народна скупштина Србије обуставила је рад Анкетног одбора који се бави случајевима масовних убистава у београдској ОШ „Владислав Рибникар“ и у селима на територији Младеновца и Смедерева.
Из Скупштине је саопштено да су данас примили молбу породица настрадалих у трагедији која се догодила у ОШ „Владислав Рибникар“ и њихових пуномоћника, којом од Народне скупштине Републике Србије и народних посланика траже да се обустави било какво поступање и рад Анкетног одбора, док се не оконча кривични поступак пред тужилаштвом и пред судом.
„Уважавајући све разлоге наведене у овој молби, и у складу са ставовима посланичких група, Народна скупштина Републике Србије прихвата ову молбу и обуставља даље поступање и рад Анкетног одбора“, наведено је у саопштењу председника Скупштине Владимира Орлића.
Раније у току дана у име породица оштећених у злочину од 3. маја 2023. године у школи „Владислав Рибникар“ у Београду, и у име осталих колега адвоката, пуномоћника оштећених, огласила се адвокат Зора Добричанин Никодиновић, саопштењем и молбом да се зауставе активности Анкетног одбора везано за поменути случај.
„Достављам Вам доказ да смо предали у писаном облику молбу да се, у интересу истраге, одмах застане са било каквим поступањем и активностима Анкетног одбора Скупштине основаног поводом недавних масовних убистава у Основној школи „Владислав Рибникар“ у Београду и на територији Младеновца и Смедерева“, каже се у саопштењу.
Мариника Тепић - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2023
СРБИЈА
Мариника Тепић изабрана за председника Анкетног одбора који ће испитати масовна убиства
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала