Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Српска листа: Новом одлуком Курти наставља са ескалацијом и планом прогона Срба са својих огњишта

© Sputnik / Теодор АнастасијевићСеверна Митровица
Северна Митровица - Sputnik Србија, 1920, 21.07.2023
Пратите нас
Дан након преговора у Бриселу, као по правилу, режим Аљбина Куртија уместо деескалације наставља са ескалацијом и даљим притисцима на српски народ на северу Косова и Метохије, саопштила је Српска листа реагујући на одлуку градоначелника Северне Митровице да се забрани изградња станова за социјално угрожене породице.
„Данас је у северној Косовској Митровици одлуком Куртијевог нелегалног и нелегитимног градоначелника забрањена градња станова за социјално угрожене породице у овом граду, као и школе за децу из угрожених категорија, а све са циљем подизања тензија и угрожавања мира“, наводи се у саопштењу Српске листе, уз оцену да и даље траје узурпација земље чији су власници Срби.
„Да иронија буде већа, одлуку о забрани градње школе и станова доносе Куртијеви градоначелници у време када се на северу Косова и Метохије противзаконито одузима српска земља и граде илегалне базе за параполицијске албанске јединице, чиме се крше споразуми из Брисела и сви закони на снази!?“, стоји у саопштењу.
Подсећају да је овим потврђена изјава председника Србије Александра Вучића да власти у Приштини не желе деескалацију, уз питање амбасадорима Квинте - да ли су ово техничке и административне ствари?
„Куртијев режим овом одлуком наставља са ескалацијом и планом прогона Срба са својих огњишта. Након неоснованих хапшења, пребијања и застрашивања нашег народа, данас је преко свог градоначелника донео одлуке да забрани изградњу школе и станова и тиме послао још једну поруку да не жели Србе на Косову и Метохији. Поставља се питање да ли је ово одговор Куртија на позив међународних представника да се деескалира ситуација на северу Косова и Метохије, као и да ли је одлука да се забрани изградња школе и станова за угрожене грађане у складу се апелима амбасадора Квинте да се ови наметнути градоначелници са 3% освојених гласова баве техничким и административним стварима“, пише у саопштењу.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала