- Sputnik Србија, 1920
НАУКА И ТЕХНОЛОГИЈА

Хиљаде угинулих пингвина пронађене на обалама Уругваја /фото/

CC0 / Pixabay / Пингвини
Пингвини - Sputnik Србија, 1920, 22.07.2023
Пратите нас
На хиљаде угинулих пингвина пронађено је последњих дана на плажама Уругваја, а посебно у летовалишту Ла Палома, које се налази на југоисточној обали земље, саопштили су локални званичници.
„Панорама је прилично депресивна, тужна. Суочавамо се са великим бројем угинулих пингвина, посебно овде у Ла Паломи, а заправо и на целој обали Уругваја“, рекао је Пабло Сена, задужен за комуникацију општине Ла Палома, на конференцији за новинаре, јавила је АНСА.
Угинуће најмање 5.000 пингвина у Ла Паломи би се, према првим проценама стручњака, могло приписати недостатку хране у водама Атлантског океана, јавила је телевизија 4 ТВ, пренео је портал Елиторал.
Сена је додао да је прошле недеље велики циклон, који додуше није погодио обале Уругваја, али је био прилично јак на Атлантику, такође, могао да буде један од узрока који је допринео да број угинулих пингвина буде још већи.
Са своје стране, невладина организација „СОС Рескате де Фауна Марина“ саопштила је да је максимална потхрањеност последица и прекомерне експлоатације океана, пренео је Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала