- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Прво на сладолед, па ко победи“ – Луна и Душица су најбоље у Европи!

© Фото : Тениски савез СрбијеДушица Поповски и Луна Вујовић
Душица Поповски и Луна Вујовић - Sputnik Србија, 1920, 22.07.2023
Пратите нас
Феноменалан успех женског српског тениса, Луна Вујовић и Душица Поповски су заказале свесрпско финале Европског појединачног првенства до 14 година у чешком Мосту.
Бриљантаних месец дана у којима су освојиле европско екипно сребро, избориле титулу и полуфинале на Вимблдону, крунисале су директном битком за европско злато.
„Девојке су пресрећне. Ово им је остварење снова, да се игра свесрпско финале, а сада су после полуфинала заједно отишле на сладолед, па сутра ко победи“, прича тренер и вођа тима Силвија Хегедиш.
Душица Поповски је као 12. носилац прва и чини се лакше дошла до финала преко 7. носиоца, Чехиње Саре Оливериусове 6:4, 6:0.
Са друге стране, Луна Вујовић је други пут у каријери у ових месец дана добила прву фавориткињу, Румунку Јулију Сафину Попа 6:3, 7:6.
„Душица је лако победила Чехињу, иако је била бољепзиционирани носилац од ње, а Луна је успела други пут у кратком периоду да слави против Попе, против које до сада није знала за тријумф. Румунка је била фаворит, и у другом сету је водила, али је Луна успела да преокрене и закаже свесрпско финале“, закључује Силвија Хегедиш.
Ово је први пласман у финале Европског појединачног првенства до 14 година у историји, а одмах - дупло финале. Луна и Душица су се окитиле екипним европским сребром, па су на Вимблдону до 14 година оствариле полуфинале (Душица) и титулу (Уна), а сутра ће одлучивати ко ће да постане нова европска првакиња.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала