- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Мали ракетни бродови Ратне морнарице Русије добијају дронове

© Sputnik / Виталий Аньков / Уђи у базу фотографијаРуска Ратна морнарица у Владивостоку - морнаричка специјална јединица
Руска Ратна морнарица у Владивостоку - морнаричка специјална јединица - Sputnik Србија, 1920, 22.07.2023
Пратите нас
Сви мали ракетни бродови Ратне морнарице Русије требало би да буду наоружани дроновима ваздушног и морског базирања, изјавио је за Спутњик генерални директор корпорације за изградњу бродова „Ак Барс“ Ренат Мистахов.

„На новим бродовима ће бити постављени дронови, они се могу спуштати на воду и подизати. Дронови се спуштају док је брод у покрету. На бродовима, који су већ изграђени, постоје просторије у којима се могу сместити дронови. Оне ће морати да се мало дораде, али су погодне и за смештање, припрему и за спуштање на воду“, рекао је он.

Према његовим речима, специјална руска операција је доказала ефикасност дронова. Истакао је да би дронови ваздушног и морског базирања требало да буду на бродовима Ратне морнарице Русије.
Навео је да су бродовима потребни ваздушни дронови вертикалног типа, односно они који полећу као хеликоптери.

„Дронови би требало да самостално полећу и да слећу на палубу брода. Дронове авионског типа ми сами постављамо на воду или хватамо у мрежу и у сваком случају тако оштећујемо апарат. Дакле, потребни су нам само дронови вертикалног типа“, закључио је генерални директор корпорације.

Корпорација „Ак Барс“ је специјализована за производњу малих ракетних бродова пројекта 22800, 21631, 22160 и других за Ратну морнарицу Русије.
Фрегата Црноморске флоте Адмирал флоте Совјетског Савеза Горшков пред почетак параде у Санкт Петербургу - Sputnik Србија, 1920, 21.06.2023
РУСИЈА
Руска флота се хитно модернизује, стижу 44 брода
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала