- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Медији: САД све уморније од неотесаног понашања Зеленског

© AP Photo / Heikki SaukkomaaПредседник Украјине Владимир Зеленски
Председник Украјине Владимир Зеленски - Sputnik Србија, 1920, 22.07.2023
Пратите нас
Влада Сједињених Америчких Држава све је уморнија од неотесаног понашања председника Украјине Владимира Зеленског, пише аналитичар часописа „Хил“ ДАглас Мекинон.
„Зеленски се понаша као размажено, ћудљиво дете које добија све што жели, али му то ипак није довољно. Многи у америчкој влади и многи наши грађани су уморни од његовог понашања. Уверавам вас, он и у Европи 'руши све мостове'“, наводи новинар, цитирајући речи бившег високо рангираног сарадника Пентагона.
Аутор наводи да је негодовање украјинског лидера у вези с испорукама новог наоружања НАТО-а или чланства Украјине у тој алијанси у последње време све гласније и све емотивније, што баш и не радује његове западне спонзоре.
У овом тренутку темпо и обим подршке Кијева није промењен због тога, али аналитичар претпоставља да би стрпљење Запада због испада Зеленског могло да нестане.
Зеленски је у петак отпустио амбасадора у Великој Британији Пристајка који је раније критиковао његове речи о спремности да свако јутро захвали британском министру одбране Бену Воласу за војну помоћ.
На сајту председника Украјине нису наведени разлози за ту одлуку.
Један од посланика украјинског парламента је за амерички часопис „Њузвик“ рекао да тај корак „одражава расположење и атмосферу у Кијеву у ратно време“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала