- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

У Лавову недавно ликвидиран велики број страних плаћеника, укупно од почетка СВО скоро 5.000

© Sputnik / РИА Новости / Уђи у базу фотографијаРуски војници поред система "Сонцепјок" у зони специјалне војне операције
Руски војници поред система Сонцепјок у зони специјалне војне операције - Sputnik Србија, 1920, 22.07.2023
Пратите нас
У ракетном удару који су руске снаге извеле на подручју Академије копнене војске Украјине у Лавову ликвидиран је велики број пољских и немачких плаћеника, саопштило је руско Министарство одбране.
Напад је изведен 6. јула високо прецизним наоружањем са мора.
Министарство је навело и да од почетка специјалне војне операције укупно ликвидирано 4.990 страних плаћеника, док је још 4.910 плаћеника побегло подручја где се воде борбе и напустило Украјину.
Оружане снаге Русије наставиће циљано да ликвидира стране плаћенике у Украјини.

Одбијено више напада противника

Руско Министарство саопштило је и да је у доњецком правцу успешно одбијено 14 напада противника и да је у последња 24 сата ликвидирано више од 280 украјинских војника.
На истом подручју је уништена и значајна количина војне технике, а уништена су и два кампа страних плаћеника.
Група "Центар" руске војске у последња 24 сата одбила је седам напада украјинске војске у правцу Красног Лимана, ликвидирала 170 украјинских војника и 16 јединица војне технике.
Поред тога, савладане су јединице три украјинске бригаде у области око места Коваљовка у ЛНР, Терн и Јамполовка у ДНР, а спречено је деловање украјинске диверзантске групе.
У херсонском правцу руска војска ликвидирала је 30 украјинских војника, два оклопна возила, два аутомобила и две хаубице Д-30.
Авијација, ракетне јединице и артиљерија руске војске уништили су привремену базу страних плаћеника у Черниговској области, као и складиште авионског горива у ваздушној бази "Канатово" у Кировоградској области.
Према подацима Министарства одбране, у последња 24 сата авијација и ракетне снаге избацили су из строја 94 артиљеријске јединице Украјине на првој линији фронта, каои живу силу и војну технику у 117 рејона.
У правцу Купјанска украјинске снаге изгубиле су 110 војника, два оклопна возила и две хаубице.
Група "Исток" одбила је три напада украјинске војске у јужнодоњецком правцу, ликвидирала 190 украјинских војника и 13 јединица технике и спречила деловање две групе диверзаната.

Пресретнуто 15 ракета "хајмарс"

Руска ПВО пресрела је 15 ракета "хајмарс", три ракете "харм" и једну "сторм шедоу". Уништено је 15 беспилотних летелица.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала