- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Богдане, ипак ти неће олакшати...

© Фото : ФИБАНикола Јокић и Богдан Богдановић
Никола Јокић и Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 23.07.2023
Пратите нас
„Олакшао би ми, сто посто“, одговорио је Богдан Богдановић репортеру Спутњика на питање да ли би волео да овог лета у репрезентацији Србије сарађује са Николом Јокићем. До тога, нажалост, неће доћи.
Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 19.06.2023
СПОРТ
Богдан о Јокићу и Србији: „Олакшао би ми сто одсто“
Мораће Богдан поново сам, као 2017. године на Европском првенству када је вукао на леђима цео тим, оставши на крају поражен у финалу од Словеније.
„Криво ми је што сам на крају изгубио снагу... Нема везе, тешко је, али издржаћемо“, рекао је тада Богдан кроз сузе.
Шест година касније, један од најбољих кошаркаша које је Србија изнедрила у последњих десетак година, после прошлогодишњег одуства са Евробаскета због повреде и операције колена, поново ће морати да повуче све сам.
Овога пута у другачијој улози, селектор Светислав Пешић га је за неспорно прихватање да буде део репрезентације овог лета наградио капитенском траком и тиме потврдио оно што је сваком реалном љубитељу кошарке одавно јасно - Богдан је лидер ове генерације, без обзира на индивидуалне успехе других српских играча у њиховим клубовима.
Чини се, нико од тих лидера неће бити ту да помогне Богдану - Василија Мицића ће у томе спречити селидба у Америку, Николу Јокића вероватно умор од тешке сезоне, Николу Калинића комбинација истрошености и акумулираних повреда, а доскорашњег капитена Владимира Лучића опоравак од тешке повреде.
Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 23.07.2023
СПОРТ
Србија има новог капитена!
Да ће Србија имати највећи ослонац у Богдану виђено је и раније ове године када је био „манекен“ за представљање новог дреса репрезентације. Можда су га надлежни изабрали тако да би дали додатан мотив осталима да се ставе на располагање селектору, али чини се да ни то није довољно.
Какав год састав био, а то ћемо сазнати сутра од 16.00 када се буде обратио селектор Светислав Пешић, српска репрезентативна кошарка је добила још једну пацку од својих кошаркаша јер је стављена на периферно место, иза свих индивидуалних приоритета који узимају све више маха.
Тако је како је, само ће остати жал искрених љубитеља кошарке што ће бити пропуштена још једна прилика да се окупи српски тим снова и то у моменту ослабљене конкуренције, у првом реду репрезентације Америке, али и осталих екипа које такође трпе као колектив због индивидуалних потреба.
Кога нема без њега се мора, увек је било и биће, а на радост свих навијача Србије, Богдановић је коначно опет ту, старији, зрелији, искуснији и са новом улогом коју ће знати да цени и сасвим сигурно ће поново оставити и последњи атом снаге како би победио - а у томе би ваљало да се нађе неко да му помогне, ако ни због чега другог, бар да не дође поново до оних суза из 2017.
Пренос утакмице кошаркашког финала НБА лиге између Денвер Нагетса и Мајами хита у спортској дворани у Сомбору  - Sputnik Србија, 1920, 23.07.2023
СПОРТ
Јокић неће играти за Србију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала