- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Група туриста из Србије евакуисана са Родоса

© AP Photo / Lefteris Damianidis/InTime NewsЕвакуација туриста са Родоса.
Евакуација туриста са Родоса. - Sputnik Србија, 1920, 23.07.2023
Пратите нас
Више од 30 туриста из Србије евакуисано је из јужног дела Родоса који је захваћен пожаром, изјавио је директор Националне асоцијације туристичких агенција Србије Александар Сеничић.
Сеничић је за РТС рекао да је 26 туриста, који су на грчко острво отпутовали преко агенције, евакуисано из хотела у месту Киотари на југу Родоса, где данима букте пожари.
Према последњим информацијама, евакуисано је и још најмање осморо туриста који су индивидуално отпутовали, додао је Сеничић. Још увек није познат тачан број евакуисаних туриста који су на летовање отишли у својој организацији.
© AP Photo / Argyris Mantikos/Eurokinissi Пожари на Родосу, евакуисани туристи
Пожари на Родосу, евакуисани туристи - Sputnik Србија, 1920, 23.07.2023
Пожари на Родосу, евакуисани туристи
Сви евакуисани путници смештени су у једном хотелу у граду Родосу, где су им обезбеђени храна и смештај. Они су добро и на безбедном.
Директор Јуте је навео да део евакуисаних туриста жели да се врати у Србију, док други желе да наставе летовање. Ради се на томе да се за оне који желе да се врате обезбеди место у авионима који су углавном попуњени јер је сезона у јеку.
На Родосу шести дан бесне велики шумски пожари. Евакуисано је више од 30.000 људи и нема повређених. Пожар гаси више од 200 ватрогасаца са 40 возила, уз помоћ пет авиона и три хеликоптера, као и ватрогасаца из Словачке. Оштећене су и куће и хотели.

Министарство: Сви српски држављани на Родосу су на безбедном

На безбедном су сви држављани Србије који тренутно летују на грчком острву Родос, захваћеном великим шумским пожарима, саопштило је данас Министарство туризма и омладине.
"Највећи део туриста из Србије се налази на северном делу острва које није угрожено пожарима, док на источној обали где су у току пожари, летују две породице у аранжману туристичке агенције Травеленд и 26 путника у аранжману агенције Филип Травел", навело је Министарство.
"Туристи који летују у делу захваћеном пожарима су на сигурним локацијама, а повратак кући ће бити омогућен свима који буду изразили жељу да се врате у Србију пре завршетка летовања, док се за други део путника, у договору са туроператорима и грчким хотелијерима, организује смештај како би остали на Родосу до краја уплаћених аранжмана", каже се у саопштењу.
Министарство туризма и омладине наводи да је у сталном контакту са организаторима путовања, као и Амбасадом Србије у Атини.
Позвало је све путнике којима је потребна помоћ да се јаве на дежурни телефон Амбасаде у Атини (+306947882200), а могу да контактирају и дежурни телефон Туристичке инспекције Министарства туризма и омладине (0648933091).
Пожари на Родосу, евакуисани туристи - Sputnik Србија, 1920, 22.07.2023
СВЕТ
Хаос на Родосу: Горе хотели у грчком летовалишту, туристе евакуишу бродовима /видео, фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала