Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Петковић: Курти је зец прерушен у лисца који узалуд сања да буде вук и Вучић

© Tanjug / DOPISNIK KIMАљбин Курти
Аљбин Курти - Sputnik Србија, 1920, 23.07.2023
Пратите нас
Аљбин Курти је ништа друго до зец прерушен у лисца, који узалуд сања да буде вук и Вучић, па преко хрватских медија налази погодно тле за своју болесну и опсесивну мржњу према Александру Вучићу, бирајући баш дан када Срби тугују због масакра 14 српских жетелаца у Старом Грацком, навео је директор канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић.
Kада Аљбин Kурти напада председника Александра Вучића и његову породицу, он највише говори о себи и својим комплексима омаленог политичара приземних домета, али са превеликим амбицијама, каже Петковић у реакцији на интервју премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија, који је дао хрватским медијима.
„Kолико год Kурти и хрватски медији били удружени у хибридном рату против Србије и Вучића, то је јаснији знак да је наша држава на правом путу, а Срби са KиМ још снажније уз свог председника! Због тога напада породицу Вучић, због тога шаље своје фаланге да малтретирају Данила Вучића, због тога набавља различита наоружања, не би ли се окуражио и охрабрио, јер се плаши и Вучићеве сенке“, саопштио је директор Канцеларије за КиМ.
Међутим, више је него опасно када се један балкански пироман наоружава скривајући се иза некаквих непостојећих „одбрамбених разлога“, јер му нико не прети, али он прети да угрози мир и стабилност на простору читавог Западног Балкана, каже Петковић.
„Срамота је када се такви апсолутисти попут Kуртија који сањају Велику Албанију и желе Другу Призренску лигу, позивају на демократију, а сваким својим поступком показују своје антицивилизацијско лице“, наводи он.
Курти је за хрватске медије изјавио да председника Србије Александра Вучића „нервира демократија“ и да „жели да постане краљ“, те да се Приштина „не наоружава зато што ће некога напасти, већ су на опрезу због 48 офанзивних база српске војске и жандармерије око границе“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала