- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Због невремена ванредна ситуација у седам градова и општина, локализован пожар у Зајечару /видео/

Пратите нас
Западни, југозападни и источни делови земље били су синоћ на удару јаког невремена праћеног олујом и пљусковима. Ванредна ситуација проглашена је у седам градова и општина. Снажно невреме, које је у суботу захватило Србију, нанело је велику штету. Локализован пожар који је избио у Зајечару.
Давор Видовић, помоћник начелника Управе за Ватрогасно-спасилачке јединице, изјавио је за РТС да је до сада проглашена ванредна ситуација у седам градова и општина.
„И то две ванредне ситуације на територији целог града — Новог Сада и Сремске Митровице и на територији четири општине – Шид, Рума, Ириг, Сечањ и на делу територије општине Пожега“, навео је Видовић.
Он је рекао да су ватрогасци последњих дана реаговали 495 пута, као и да је било укупно ангажовано 1.186 ватрогасаца са 454 возила, али и 172 припадника добровољних ватрогасних јединица.
„Већина интервенција односила се на уклањање оборених стабала, делова фасаде и пожара који су настали као последица удара грома“, додао је Видовић.
Према његовим речима, само јуче ватрогасци су интервенисали 177 пута, а током ноћи интервенисали су у Зајечару, Соко Бањи, Лозници, Крушевцу и Нишу.
Када је реч о пожару који је избио у Зајечару, Видовић је рекао да је била захваћена велика кућа површине 350 квадрата у којој живи више породица.
„Пожар је локализован и даље се ради на догашавању и рашчишћавању локације“, казао је Видовић.
Иначе, Зајечар и околина нашли су се синоћ два пута на удару невремена.
Из села Велики Извор становници су навели да многе куће прокишњавају јер су остале без црепова, пао је један далековод, оштећене су штале и помоћни објекти, а село је остало без струје.
Невреме праћено јаком кишом и олујним ветром синоћ је погодило и Београд, али је било слабијег интензитета него претходних ноћи.
Поједини делови града остали су на кратко и без струје.
Због грмљавине услед најављених временских непогода, на београдском аеродрому је од синоћ у 21 час била уведена забрана снабдевања авиона горивом, у складу са одредбама Закона о ваздушном саобраћају и прописаној безбедносној процедури, саопштено је са Аеродрома „Никола Тесла“, након чега је „Ер Србија“ саопштила да је могуће да поменута забрана утиче на саобраћај националног авио-превозника.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала