Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Канцеларија за КиМ: Лажни градоначелник наставља да се понаша као окупациони управитељ

Пратите нас
Лажни градоначелник Северне Митровице Ерден Атић наставља да се понаша као окупациони управитељ, стављајући катанац на пројекте који за циљ имају помоћ социјално угроженим породицама, само зато што су будући корисници Срби, саопштено је из Канцеларије за Косово и Метохију.
''Пре него што су локалну власт узурпирали гаулајтери Аљбина Куртија, у току је била је реализација бројних значајних инфраструктурних пројеката, као и пројекта са израженом социјалном компонентом, и нема никаквог рационалног разлога да нешто од чега грађани имају недвосмислену корист буде забрањено политичким диктатом'', наводи се у саопштењу.
Јасно је да ће Приштина настојати да искористи све доступне полуге да онемогући нормалан живот у четири општине северно од Ибра и да ће, како додају из Канцеларије, наставити да под маском успостављања некакве лажне легалности провоцира и малтретира Србе у покрајини.
''Једини задатак Атића и осталих наметнутих градоначелника на северу Косова и Метохије јесте да на сваки начин блокирају живот и да тако Србе присиле на одлазак са тих простора, и зато је неопходно да међународни цивилни и војни представници у покрајини ставе тачку на страховладу Аљбина Куртија'', наводе из Канцеларије за КиМ.
Такође истичу да су управо злоупотребе и акти насиља ''Куртијевих гаулајтера'' крунски доказ да српском народу без формирања Заједнице српских општина нема опстанка и наде за било какав достојанствен живот на Косову и Метохији.
''Намера окупације севера Косова и Метохије, није метафора, већ сурова реалност, и ниједан народ или социјална група у савременој Европи не би смели да буду изложени оваквој врсти тортуре и манифестацијама неприкривеног шовинизма", наводи се у саопштењу.
Наши сународници на северу Косова и Метохије су уздржани и издржљиви, јер добро знају да окупација Куртијевих насилника има свој крај, а општине са српском већином наставиће да се развијају уз несебичну помоћ и подршку Србије и њених грађана'', закључују из Канцеларије за КиМ.
Заустављена изградња станова за социјално угрожене особе - Sputnik Србија, 1920, 24.07.2023
СРБИЈА
Приштина удара на кључни стуб опстанка Срба на Косову и Метохији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала