- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Милатовић: Подршка државним органима у борби против организованог криминала

© Sputnik / Лола ЂорђевићЈаков Милатовић
Јаков Милатовић - Sputnik Србија, 1920, 24.07.2023
Пратите нас
Предсједник Црне Горе Јаков Милатовић дао је подршку државним органима у борби против организованог криминала и корупције.
„Пуна подршка правосудним институцијама да раде свој посао. Њихов посао је управо борба против организованог криминала и корупције. Нажалост, чини ми се да и ово посљедње хапшење говори о томе, уз презумцију невиности, какви су људи у претходном периоду вршили значајно високе функције у Црној Гори“, изјавио је Милатовић новинарима у Мартинићима, након прославе 227 година од Мартинићке битке, упитан да прокоментарише данашње хапшење бившег директора Управе полиције Веселина Вељовића.
Управо они који би требало да се боре против криминала и корупције, према његовим ријечима, „изгледа да су често били главни дио организованог криминала и корупције“.
Кад су у питању преговори о формирању Владе, Милатовић је казао да сви политички актери треба да покажу значајније већу дозу одговорности према грађанима.
„Грађанима је потребна стабилна, европска и прореформска влада и негдје се залажем да влада буде таква“, рекао је Милатовић.
Милатовић је, одговарајући на питање новинара, казао да није за обавезно враћање војног рока.
„Проблем који тренутно има Војска Црне Горе је недовољна попуњеност... То говори да је наша војска недовољно атрактивна и потребно је направити озбиљну стратегију како да је учинимо атрактивнијом. Што се тиче војног рока, знате да ту постоје различите праксе у свијету, мој став није враћање обавезног војног рока, али свакако треба отворити ту тему, да видимо да ли је неки други начин можда оптималан за Црну Гору, како би Војска додатно служила цивилној, развојној сврси друштва, које је недовољно припремљено за било какву врсту природних непогода које би могле да нас погоде“, рекао је он.
Улога Војске, како је рекао, мора додатно бити и у том смислу развијена.
„Да ли би један број младих људи можда и добровољно одабрао служење рока, што би им се признало као нека врста приправничког стажа или неки други вид обуке, или би неки дио њих остао да буду професионални војници, све је ствар неке стратегије коју треба озбиљно посматрати и развијати“, закључио је Милатовић.
Привођење Веселина Вељовића на саслушање у полицији - Sputnik Србија, 1920, 24.07.2023
РЕГИОН
Шта показује хапшење бившег директора црногорске полиције
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала