- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Јак југо подигао таласе на црногорском приморју: Двије особе се утопиле, најмање три повријеђене

CC0 / Pixabay / Таласи
Таласи - Sputnik Србија, 1920, 25.07.2023
Пратите нас
Двије особе су се утопиле, а три су повријеђене услијед јаког југа који је захватио црногорско приморје.
Помоћник директора Управе поморске сигурности и управљања лукама Жарко Лукшић саопштио је да се једна особа утопила код Тивта, а друга код Петровца.
„Тим за хитну реакцију Луштица беј је примио информацију да су, вјероватно са копна, пале три особе или их је море однело. Три особе су повријеђене и један млади мушки живот је изгубљен. Уз нашу координацију смо тијело извадили. Поред тога сад смо управо примили информацију да има један утопљеник у Петровцу. Данас је било седам, осам акција у Улцињу“, рекао је Лукшић.
У инциденту који се око 18 часова десио у заливу Траште, на хридинама између увале Пржна (Плави хоризонт) и Марина насеља туристичког ризорта Луштица Беј у Кртолима код Тивта, једна особа изгубила је живот а три су повређене.
Незванично, у таласима које је подигао јаки југо утопила се млађа особа мушког пола, док се троје људи повриједило, највјероватније када су их таласи бацили на стијене на обали.
Помоћ повријеђенима је пружила екипа Службе за ванредне ситуације из комплекса Луштица Беј. Помоћ повријеђенима указале су екипе Службе заштите Општине Тиват и Добровољног ватрогасног друштва „Кртоли“ из Радовића, а медицински их је збринуо тим Хитне помоћи из Тивта.
О инциденту је обавијештена и Управа поморске сигурности и управљања лукама Црне Горе (УПСУЛ) која је координисала напорима спасилачких служби.
Око 19.15 сати УПСУЛ је добила и дојаву да је у мору у близини Перазића дола такође примијећено још једно беживотно тијело. Екипа УПСУЛ се са својим пловилом упутила ка назначеној локацији да извади тијело утопљеника.
Иначе, УПСУЛ је данас имала пет акција спасавања купача на Великој плажи у Улцињу а чији су животи били угрожени због неопрезности и непоштовања црвених застава које су на плажама биле истакнуте за купаче ради опасности изазване великим валовима и јаком југу.
Због великих таласа већ су постављене црвене заставице на великом броју плажа на Црногорском приморју.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала