- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Велики пожари код Дубровника, ватра претила кућама /видео/

© Фото : Снимак са екрана/ Јутјуб/ Dubrovački dnevnikПожар изнад Солина код Дубровника
Пожар изнад Солина код Дубровника - Sputnik Србија, 1920, 25.07.2023
Пратите нас
Два пожара планула су у понедељак увече у близини Дубровника, један изнад Малих жала, а други у месту Солине у Жупи дубровачкој, где је ватра претила кућама.
Ватрогасци су на терену, гасили су пожар читаву ноћ, куће су одбрањене, а ускоро би требало да стигну и два канадера, преноси портал Индекс.

Пожар и даље активан, али под контролом

Јутрос су из Интервенционе ватрогасне јединице Дубровник за портал Индекс рекли да су ватрогасци још увек на терену. Пожар још није угашен изнад плаже Мали жали у Дубравици, али је под контролом, навели су они.
„Пожар је делом активан, изгорело је 45 хектара. На терену је тренутно 25 ватрогасаца“, казали су из ове ватрогасне службе.

Пожар у Солинама претио кућама, ватрогасци тражили два канадера

Жупанијски командант Стјепан Симовић за коментарисао је ситуацију с пожарима.

„Ветар је почео да дува, а пожар се онда нагло проширио и захватио је велику површину. У једном тренутку је запретио кућама, али тај део је успешно саниран. Пожар је још увек активан, поготово у свом источном и западном делу. Затражили смо два канадера који би требало да стигну и помогну при гашењу“, изјавио је ватрогасни командант Дубровачко-неретванске жупаније Стјепан Симовић.

Због шумског пожара и ватрогасних возила на тротоару на Јадранској магистрали (ДЦ8) на пределу Мали Жали код места Брсечине вози се отежано, једном траком уз регулацију полиције, јавља ХАК.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала