- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Луна и Душица за понос Србије: „Пресрећне смо!“

© Фото : Тениски савез СрбијеЛуна Вујовић и Душица Поповски
Луна Вујовић и Душица Поповски - Sputnik Србија, 1920, 26.07.2023
Пратите нас
Српске тенисерке Луна Вујовић и Душица Поповски, освајачице златне и сребрне медаље на Европском првенству за играчице до 15 година у чешком Мосту, рекле су после финала за сајт Тениског савеза Србије да су уживале на терену и да су велике другарице.
Луна Вујовић је постала шампионка Европе пошто је победила Душицу Поповски у свесрпском финалу 2:0 (6:3, 6:3).
“Уживале смо на терену, иако нисмо показале најбољи тенис који знамо. Било нам је феноменално да једна против друге играмо за титулу најбоље у Европи. И драго ми је што сам то баш ја. Нисмо играле званично од конкуренције до 12 година, али смо последњих месец дана тренирале заједно, живеле заједно и праве смо другарице", рекла је Вујовић.
Ни Душица Поповски није крила одушевљење.
"Биле смо пресрећне што смо дошле до борбе за титулу заједно. Другарице смо, све пролазимо заједно, па смо и овога пута морале на терен заједно. Пресрећна сам због свега што смо оствариле, али мислим да смо могле мало боље да играмо у финалу. Ово је први пут у историји да две српске репрезентативке играју финале Европског првенства до 14 година", изјавила је Поповски.
Вујовић и Поповски су прво постале вицешампионке Европе екипно, па су на Вимблдону заједно дошле до полуфинала, где се Луна окитила и титулом, да би на крају на ЕП у Чешкој освојиле злато и сребро.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала