- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Почела изградња Едукативно-рекреативног центра у Грачаници

© Tanjug / STRГрачаница
Грачаница - Sputnik Србија, 1920, 26.07.2023
Пратите нас
У Грачаници је данас почела изградња Едукативно-рекреативног центра површине 800 квадрата који ће, према речима надлежних, највише помоћи васпитно образовном систему.
Камен темељац положила је председница општине Грачаница проф. др Љиљана Шубарић, заједно са директорком за урбанизам Александром Ђекић.
Едукативно-рекреативни центар гради се на локацији „Каменино“ између Грачанице и Кишнице. Укупна вредност овог пројекта је 328.000 евра, а заједнички га финансирају Општина Грачаница са 188.000 евра и Министарство за регионални развој са 140.000 евра, саопштено је из општине Грачаница.
Ова капитална инвестиција је усмерена на развоју три сектора: образовање, културу и спорт, те је од стратешког значаја за општину, а посебно за васпитно-образовни систем, речено је на полагању камена-темељца.
Објекат је мултифункционалан и пружиће могућности организовања едукативних и мањих спортско-рекреативних активности уз могућност смештаја учесника, што ће бити његова кључна карактеристика.
Планирани рок за завршетак изградње је крај 2023. године. Центром ће управљати општина Грачаница, односно Одељење за образовање и културу и Одељење за омладину и спорт.
По завршетку радова, биће у потпуности стављен на располагање, првенствено образовним институцијама за своје ваннаставне активности, затим спортским клубовима, цивилном сектору и заједници уопште.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала