- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Три жртве пожара у Грчкој: Откривен узрок пада ватрогасног авиона, стиже нови врели талас

© AP Photo / Eurokinissi, Argyris MantikosПожар на Родосу
Пожар на Родосу - Sputnik Србија, 1920, 26.07.2023
Пратите нас
Број жртава катастрофалних пожара који данима бесне на грчким острвима порастао је на три, након што је пронађено тело мушкарца који се водио као нестао.
Тело 41-годишњег сточара пронађено је спаљено у колиби која се налази у тешко доступном подручју на острву Евија.
Претходно су грчке ваздухопловне снаге су саопштиле да су два пилота, старости 34 и 27 година, погинула када се њихов авион Канадер ЦЛ-215 за гашење пожара у уторак срушио на острву Евија, источно од Атине.
Грчке власти покренуле су истрагу пада авиона, а према првим налазима, узрок је највероватније то што је летелица, приликом маневра код гашења пожара, десним крилом закачила дрво, због чега је отпао један део крила и изазвао пад, наводе грчки медији.
„Ове три жртве су први откривени и регистровани смртни случајеви у пожарима који већ недељу дана бесне на грчким острвима“, изјавио је премијер Киријакос Мицотакис и упозорио на тешке дане који предстоје у борби са ватреном стихијом.
Стотине грчких ватрогасаца, уз помоћ колега из Турске и Словачке боре се са пожарима који од среде бесне на острвима Родос, Крф и Евија.
Грчки метеоролози за данас најављују још један врели талас, у ком ће температуре достизати 44 степена, што ће отежати гашење пожара и повећати опасност од њиховог ширења.
Авион канадер гаси пожар у Грчкој - Sputnik Србија, 1920, 25.07.2023
СВЕТ
Погинули пилоти грчког авиона који се срушио док је покушавао да угаси пожар /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала