Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Амбасадор БиХ у Београду: Српски народ добро зна колико су санкције САД неправедне

© Sputnik / Лола ЂорђевићАмбасадор Босне и Херцеговине, др Александар Врањеш
Амбасадор Босне и Херцеговине, др Александар Врањеш - Sputnik Србија, 1920, 27.07.2023
Пратите нас
Новоименовани амбасадор БиХ у Србији Александар Врањеш састао се у Београду са директором Безбедносно-информативне агенције Александром Вулином и пренео изразе подршке српског народа у БиХ поводом неправедних и неоправданих санкција САД, као и захвалност на подршци двема студенткињама из Републике Српске.
„Подршку директору БИА Вулину сам дао и у лично име, као амбасадор БиХ у Србији. Република Српска и српски народ веома добро знају колико су те санкције неоправдане и неправедне, јер ми деценијама трпимо разне облике притисака, санкција, одузимања надлежности, кршења људских права од САД, ОХР и других западних земаља“, навео је Врањеш у саопштењу.
Нагласио је да Срби у Републици Српској знају кроз шта пролази директор БИА коме је, као у средњем веку, политички пресуђено без суђења само зато што је Србин.
Вулину је том приликом захвалио на подршци студенткињама које су, само зато што су исказале став супротан ставовима бошњачке политичке елите, изгубиле право на образовање у Сарајеву и готово линчоване у граду у који су дошле да студирају.
„Захвалан сам директору Вулину на томе што је Валентини Вујичић и Слађани Тодић обезбедио стипендије и могућност наставка школовања на Академији за националну безбедност и тиме показао да Србија стоји иза свих Срба где год они живели и какве год неправде трпели“, навео је Врањеш.
Сарајево - Sputnik Србија, 1920, 27.07.2023
РЕГИОН
Студенткиње из Српске искључене са факултета у Сарајеву због три прста и фотографије Ратка Младића
Поглед на амерички Капитол у Вашингтону - Sputnik Србија, 1920, 22.07.2023
СРБИЈА
Додик, Вулин, ко је следећи? Америка све слабија, а све грубље игра против Срба /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала