- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Јаков Милатовић у понедјељак почиње консултације о мандатару

© Sputnik / Лола Ђорђевић Председник Црне Горе Јаков Милатовић
 Председник Црне Горе Јаков Милатовић  - Sputnik Србија, 1920, 27.07.2023
Пратите нас
Црногорски предсједник и замјеник лидера Покрета Европа сад Јаков Милатовић изјавио је да су данашњим конституисањем новог сазива Скупштине Црне Горе испуњени услови за почетак консултација о избору мандатара за састав нове владе.
„Честитам свим посланицима. Консултације о мандатару отпочећу у понедјељак и оне ће бити одржане у резиденцији предсједника на Цетињу. Данас и сјутра ујутру политичким субјектима стићи ће позиви за консултације и редосљед њиховог доласка на Цетиње. Имам рок од 30 дана да их обавим и да одредим мандатара, али мислим да ћу то урадити и прије тог рока“, рекао је Милатовић.
Милатовић је, након конститутивне сједнице којој је присуствовао, казао новинарима да претпоставља да ће за петнаестак дана и формално завршити консултације.
Према његовим ријечима, има довољно времена да дође до договора о формирању нове владе.
„Тек су данас верификовани мандати посланицима... Имамо формалне консултације о влади, времена је довољно да дође до договора. Увјерен сам да ће се, кад будем давао мандат, назрети начин како ће изгледати нова влада. Свој дио посла ћу одрадити, а надам се да ће на свим странама политичког спектра бити одговорности", поручио је Милатовић.
На питање очекује ли да у новој влади буду и коалиција За будућност Црне Горе и партије мање бројних народа, Милатовић је одговорио да није давао изјаве о томе ко треба, а ко не треба да буде у извршној власти.
Како је истакао, важно је да она буде стабилна и да се обезбиједи подршку за реформе у правосуђу.
„За то су потребни гласови 54, односно 49 посланика. Логично је имати то у виду у смислу формирања владе. Партије мање бројних народа требало би да буду дио владе“, рекао је Милатовић.
Конститутивна седница новог сазива црногорског парламента. - Sputnik Србија, 1920, 27.07.2023
РЕГИОН
Верификовани мандати посланика Скупштине Црне Горе, није изабран шеф Парламента
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала