- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лавров: Запад покушава да дискредитује Русију и Африку у медијима

© Sputnik / Алексей Филиппов / Уђи у базу фотографијаМинистар спољних послова Русије Сергеј Лавров
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 27.07.2023
Пратите нас
Западне земље покушавају да дискредитују Русију и Африку у медијском простору, изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров.
„Данас, када Запад не одустаје од покушаја оцрњивања имиџа Русије и афричких држава у медијском простору, потребна је иницијатива, одговоран рад новинара, руководилаца медија, специјалиста из области нових медија. Уверен сам да је у вашој моћи да формирате конструктивну информативну и новинску агенду засновану на истини и чињеницама, а не на манипулацијама и измишљотинама, као што је све чешће случај у америчким и европским медијима“, наводи се у обраћању министра учесницима другог медијског форума шефова водећих новинских агенција „Русија-Африка“.
„Важно је у потпуности искористити могућности савремених информационих технологија – друштвених мрежа и блогосфере, дигиталних сервиса и платформи. У комбинацији са традиционалним формама, то омогућава да се води директан и отворен дијалог са најширом јавношћу, предлаже нашим грађанима квалитетан медијски производ о сарадњи Русије и афричких држава и уопште о широким међународним питањима“, додао је Лавров.
У Санкт Петербургу се одржава други самит „Русија-Африка“ под девизом „За мир, безбедност и развој“. Ово је највећи догађај у руско-афричким односима који има за циљ унапређење узајамно корисног партнерства које одговара изазовима 21. века.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала