- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Званично – Колубара одбијена, Суперлига почиње са 16 клубова

CC0 / Unsplash/dylan nolte / Стара фудбалска лопта
Стара фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 27.07.2023
Пратите нас
Међународни суд за спортску арбитражу у Лозани (ЦАС) одбио је жалбу Колубаре на одлуку о одузимању лиценце и селидби у трећи ранг такмичења, потврђено је Танјугу.
У документу из Лозане потврђене су све одлуке ФСС због којих је клуб из Лазаревца кажњен - намештање резултата, злоупотреба јавности, обмане, уцене итд.
То дефинитивно значи да Суперлига Србије почиње овог викенда са 16 клубова и распореду који је одређен прошле недеље.
Адвокатски тим Колубаре је послао жалбу на одлуку ФСС о одузимању лиценце за Суперлигу због недостатка инфраструктуре и других пропуста у обавезним протоколима.
А након што је ЦАС потврдио одлуку ФСС о казни због намештања утакмица, с тим што ју је смањио са девет на шест бодова, због чега су Лазаревчано бодовно „опстали“ у Суперлиги.
Међутим, Колубара је избачена на основу члана 15. Статута Заједнице, а према последњем ставу тог члана, који дефинише разлоге за престајање чланства, наводи се „искључење члана због деловања противно одредбама Статута Заједнице, или Фудбалског савеза Србије“.
Лазаревчани су покушали преко Лозане да опет изборе место у елити, али је стигла и коначна пресуда из Швајцарске.
У документу из Лозане потврђене су све одлуке ФСС због којих је клуб из Лазаревца кажњен – намештање резултата, злоупотреба јавности, обмане, уцене итд.
Тако ће предстојећег викенда коначно почети нова фудбалска сезона у Србији, док Колубару чека селидба неколико рангова ниже.
ФСС - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2023
СПОРТ
Српска деца ће са клупе на трибину – странци су постали Срби!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала