- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин најавио велики руско-афрички акциони план

© Sputnik / Алексей Даничев / Уђи у базу фотографијаСастанак председника Русије Владимира Путина са представницима афричких земаља
Састанак председника Русије Владимира Путина са представницима афричких земаља - Sputnik Србија, 1920, 27.07.2023
Пратите нас
Русија се залаже за сарадњу у борби против претњи као што су тероризам и екстремизам, изјавио је председник Русије Владимир Путин на састанку са шефовима водећих регионалних организација у Африци.
„Данас ће бити одобрен велики заједнички руско-афрички акциони план до 2026. године. Овај свеобухватни документ је усвојен као наставак Меморандума о разумевању између Владе Руске Федерације и комисије Афричке уније о основама односа и сарадње 2019. године. И предвиђа интензивирање контаката по питању мира и безбедности и решавању кризних ситуација“, рекао је Путин на радном доручку са представницима афричких организација.
Осим тога, председник је додао да Русија сматра да би стварање новог механизма сталног дијалога за консултације о тако хитним темама као што су борба против тероризма и екстремизма и осигуравање прехрамбене, информационе и еколошке безбедности могло квалитативно да допуни алате за сарадњу Русије и Афричке уније.
Други самит и економски форум „Русија-Африка“ одржава се 27. и 28. јула. Спутњик је медијски партнер догађаја.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала