- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руске железнице отварају у Србији Јединствени диспечерски центар

© Sputnik / Максим Богодвид / Уђи у базу фотографијаПрипадници Руских железница и Министарства за ванредне ситуације Русије помажу избеглицама из Донбаса да се укрцају у воз у Ростовској области
Припадници Руских железница и Министарства за ванредне ситуације Русије помажу избеглицама из Донбаса да се укрцају у воз у Ростовској области - Sputnik Србија, 1920, 27.07.2023
Пратите нас
Холдинг „Руске железнице“ планира да до 2025. године у Србији отвори Јединствени диспечерски центар за управљање железничким саобраћајем, наводи се у материјалима компаније који су представљени на самиту „Русија-Африка“.
„Израђена је пројектна документација за стварање Јединственог диспечерског центра за управљање железничким саобраћајем у Србији. У Београду је 21. децембра 2022. године потписан споразум за отварање центра. Реализација пројеката планирана је у периоду од 2023. до 2025. године“, наводи се у материјалу.
У оквиру уговора 2019. године завршени су главни радови на контактној мрежи на отвореној прузи и станицама на деоници Стара Пазова – Нови Сад, изграђена је и пуштена у пробни рад вучна трафостаница Инђија. Завршено је и пројектовање реконструкције пруге Ваљево – Врбница, прецизирано је у материјалу компаније.
„РЖД Интернешенел“ од 2014. године ради на модернизацији и изградњи српске железнице према уговору који је потписан 2013. године. Вредност уговора је 941 милион долара од којих је 800 милиона издвојено из средстава државног извозног кредита који је Влада Русије одобрила Влади Србије. Тренутно је завршена реконструкција пруге на линији Београд – Панчево и Ресник – Ваљево и инфраструктурних објеката у оквиру развоја Паневропског транспортног коридора 10. У Србију је испоручено 27 дизел-возова руске производње.
Тунел Чортановци - Sputnik Србија, 1920, 25.09.2021
ЕКОНОМИЈА
Све на једном месту: Како ће Србија обновити железницу са шест милијарди евра
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала