- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Феноменални Орлићи у полуфиналу Европског првенства

© Фото : ФИБАМлади кошаркаши Србије
Млади кошаркаши Србије - Sputnik Србија, 1920, 27.07.2023
Пратите нас
Млада кошаркашка репрезентација Србије пласирала се у полуфинале Европског првенства које се одржава у Нишу после победе над селекцијом Израела резултатом 83:65 (20:15, 23:14, 15:19, 25:17).
Само на почетку утакмице деловало је да репрезентација Израела може да пружи снажнији отпор Орлићима, међутим када су се млади кошаркаши Србије разиграли било је јасно због чега су фаворит.
Орлићи су и при великом вођству деловали као да се боре за све или ништа. Јурили су на сваку лопту и трудили се да спрече сваки противнички напад сјајним блокадама и одличним постављањем.
Проблеме је правио Дорон који је већ у трећој деоници имао 16 поена, он је био и најзаслужнији играч у селекцији Израела у тренуцима када је спуштена предност са 16 на седам поена предности.
На старту последње деонице Дорон прави неспортски фаул после чега српски кошаркаши враћају предност на плус 11 поена. Држали су Израелци прикључак, али је уследила мини серија од 5:0 после тројке Топића и соло продора Николића.
На два и по минута до краја Србија је имала предност од 19 поена којој су највише допринели сјајни Богољуб Марковић и Павле Мишић. Марковић је уједно био и најбољи играч на мечу са дабл-дабл учинком од 18 поена, десет скокова и три асистенције.
Дорон је био најбољи у селекцији Израела са 20 поена, два скока и једном асистенцијом.
У полуфиналу Орлићи играју против младе репрезентације Немачке.
Стефан Јовић - Sputnik Србија, 1920, 27.07.2023
СПОРТ
Сјајна вест из Ниша – Јовић стиже у камп Србије!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала