- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Банкротирао власник ланца продавница који у Србији има више од 100 радњи

CC0 / Unsplash/Artem Beliaikin / Продавница одеће
Продавница одеће - Sputnik Србија, 1920, 28.07.2023
Пратите нас
Деоничари компаније „Steinhoff International“, која у власништву има 72 одсто деоница трговачког ланца Пепко, који послује у Србији, у среду су на главној скупштини одлучили да ликвидирају фирму јер је власник банкротирао.
Огроман рачуноводствени скандал који је започео пре више од пет година ближи се крају, једини излаз из горућег проблема био је да се затвори фирма, објавио је чешки иднес.цз.
„Steinhoff International“упао је у проблеме још 2017. године када је рачуноводствена ревизија открила низ неправилности па је шеф компаније која је регистрована у Јужној Африци и Немачкој, Маркус Јусте, иначе један од најбогатијих Африканаца, морао да се повуче.
Тада су започеле истраге у неколико земаља, а откривена су бројна понављања рачуноводствених превара.
Иако су имали различитих проблема, компанија је успела да исплати447 милиона евра фирмама са којима сарађује, а редовно су се исплаћивалеи плате и бонуси менаџерима.
Ови проблеми са власничком фирмом не би требало да утичу на пословање „Пепка“ у Пољској, где је седиште трговачког ланца, или у Чешкој, наводи чешки лист, али не прецизира каква је ситуација са другим земљама где трговачки ланац послује. Према званичним подацима са сајта „Пепка“, та фирма има 112 продавница у Србији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала