- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србин и Црногорац нашли ангажмане у Русији – „Шанса за искорак“

© Фото : АБА лига / Драгана СтјепановићДушан Беслаћ
Душан Беслаћ - Sputnik Србија, 1920, 28.07.2023
Пратите нас
Чињеница да је Русија под својеврсним спортским санкцијама због ситуације у Украјини, не одражава се на одлучност спортиста са ових простора да наставе каријеру у овој земљи. Тако су два руска клуба постала јача за двојицу познатих кошаркаша са ових простора.
Српски репрезентативац Душан Беслаћ (24) нови је кошаркаш Автодора, потврдио је овај клуб на званичном сајту. Kрилни центар је првобитно био виђен као нови кошаркаш Партизана, али ће на крају каријеру наставити у Русији.
Беслаћ је до сада наступао за Вршац, Визуру, Смедерево, Динамик и Војводину.

„Млад и врло талентован играч. Доказ за то је и позив да игра за репрезентацију Србије. Надам се да ће показати пун потенцијал у ВТБ лиги где ће имати прилику да направи искорак“, изјавио је тренер Автодора Миленко Богићевић.

Каријеру у Русији наставља и црногорски кошаркаш Никола Ивановић (29) који је ново појачање руског клуба Руне из Москве, новог члана ВТБ лиге, потврдио је његов менаџер Мишко Ражнатовић.
Доскорашњи првотимац Црвене звезде током каријере је играо и за Будућност, Морнар, АЕK и Орландину, а сада ће појачати популарне „Викинге“ који имају велике амбиције.
Искусни плејмејкер је са црвено-белима освојио једну титулу у АБА лиги, једну у националном шампионату и Kупу Србије, док је са екипом Будућности био шампион регионалне лиге у сезони 2017/18.
У просеку је у Евролиги бележио 4,9 поена и 1,9 асистенцију за 16 минута на паркету. У АБА лиги је за 14 минута прсечно убацивао 6,4 поена и имао 2,8 асистенције.
ФИБА, стаклени паркет - Sputnik Србија, 1920, 28.07.2023
СПОРТ
Будућност кошарке је стигла /фото, видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала