- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Партизан „очистио“ гужву међу стативама

© Фото : FK/PartizanMiroslav TodorovicГолман Партизана Александар Поповић против Гента
Голман Партизана Александар Поповић против Гента - Sputnik Србија, 1920, 28.07.2023
Пратите нас
Двојица младих голмана, Александар Поповић и Матија Гочманац, напустили су Партизан у свега неколико дана.
Поповић, који је имао статус првог чувара мреже у претходним сезонама, напустио је клуб и преселио се у Дунајску стреду.
Млади голман је са новим клубом потписао уговор на три године, док је Партизану од трансфера припало 210.000 евра, плус одређени проценти од наредне продаје.
„У Партизан сам дошао са својих 15 година и тада ми се остварио дечачки сан да играм за клуб који волим. На жалост, дошло је време за растанак, али мислим у право време и за мене и за клуб, пре него што се сретнемо поново. Ја ћу дати све од себе да напредујем, стекнем нова искуства и, када дође тренутак, да се вратим у Партизан да завршим оно што нисам успео. До тада, мојим саиграчима желим, пре свега, здравље и мало спортске среће, па да нападну титулу у наредној сезони. Још једно велико хвала свима. Волим Партизан“, изјавио је Поповић.
Он има 23 године, а за шест сезона у првом тиму црно-белих наступио је на 67 утакмица, а одиграо је и један меч за младу репрезентацију Србије.
Са друге стране, млади Матија Гочманац Партизан је заменио шабачком Мачвом са којом је потписао једногодишњи уговор пошто је отишао из матичног клуба као слободан играч после истека уговора.
Ђак црно-белих имао је прилику да са првим тимом у Хумској одради неколико претходних припрема, али није уписао званичне минуте у првом тиму Партизана. Претходне две године голман из Бруса је провео у Телеоптику, а после искуства стеченог у српсколигашком друштву одлучио се на промену средине.
„Захвалан сам свим тренерима и људима у Партизану са којима сам сарађивао и који су допринели мом голманском развоју. Иза мене је леп период међу црно-белима, али је нажалост дошао тренутак да нам се путеви разиђу. Фокус ми је искључиво на новој средини, да се брзо адаптирам и да остваримо што боље резултате у новој сезони. Потрудићу се да оправдам поверење и искористим прилику коју су ми указали челници и стручни штаб Мачве“, истакао је Гочманац.
Партизан је током лета ангажовао некадашњег репрезентативца Александра Јовановића, а у клубу је остао дугогодишњи резервни чувар мреже Немања Стевановић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала