- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

У Чачку спречен транспорт свиња из подручја зараженог афричком кугом

© Фото : PixabayПрасићи
Прасићи - Sputnik Србија, 1920, 28.07.2023
Пратите нас
Сарадњом Републичке ветеринарске инспекције, саобраћајне полиције и Тужилаштва спречен је транспорт потенцијално заражених свиња на територији града Чачка, саопштило је данас Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде.
Како се наводи, ветеринарска инспекција синоћ је одузела спорну пошиљку 22 прасета и једног товљеника који су били непознатог здравственог статуса и порекла, а против возача камиона који је транспортовао свиње биће поднета кривична пријава.
Возило којим су транспортоване животиње долазило је из подручја зараженог афричком кугом свиња и постојала је опасност ширења те заразне болести.
Наводи се да је ветеринарска инспекција изашла на позив Саобраћајне полиције, која је зауставила возило код насеља Паковраће, а о свему је обавештено и Основно јавно тужилаштво у Чачку.
Министарство пољопровреде подсећа да члан 270 Кривичног законика предвиђа новчану казну или затвор до две године за оне који не поступају по прописима, одлукама или наредбама којима се одређују мере за сузбијање или спречавање заразних болести животиња.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала