- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Лазар прихватио понуду – време је за трансфер каријере

© AP Photo / Andrew MedichiniЛазар Самарџић
Лазар Самарџић - Sputnik Србија, 1920, 29.07.2023
Пратите нас
Српски репрезентативац Лазар Самарџић (21) налази се на мети италијанског великана Интера, јавља познати експерт за фудбалске трансфере Фабрицио Романо.
Млади везиста Удинезеа је, наводно, успешно договорио личне услове са вицешампионом Европе, што значи да је трансфер веома близу реализације.
„Нероазури“ су, с друге стране, послали Удинезеу понуду вредну 15 милиона евра и додатак да би млади фудбалер Ђовани Фабијан прешао на Фриули, уз клаузулу у уговору која би омогућила Интеру да га врати назад ако то буде желео једног дана.
Наредне недеље очекује се наставак преговора између два клуба, а наводно се врло вероватно очекује постизање коначног договора о трансферу.
Самарџић је рођен у Берлину и своје фудбалско школовање започео у Херти. Након само три наступа у сениорској конкуренцији, прешао је у Лајпциг, али тамо није успео да се избори за значајну минутажу, због чега је отишао у Удинезе.
Прошле године је у Италији показао изузетне играчке способности и био је један од најбољих играча свог тима. Његов импресиван учинак привукао је пажњу бројних клубова на Апенинском полуострву, а поред Интера, интересовање су показали и Јувентус и Милан.
Самарџић има 21 годину и према преоцени „transfermarkt.de“ његова тренутно тржишна вредност износи 14 милиона европских новчаница. Офанзивни везиста који има разорну леву ногу и који је пројектован да у будућности одмени Душана Тадића у репрезентацији Србије, одиграо је минуле сезоне 37 утакмица за „зебре“ и постигао је пет голова уз четири асистенције.
Подсетимо, Лазар је прошао све млађе репрезентативне категорије Немачке, али је преломио да у сениорској конкуренцији обуче дрес Србије, захваљујући труду и моћи убеђивања селектора Драгана Стојковића Пиксија.
За националним тим Србије уписао је две утакмице, а био је стартер у пријатељском двобоју са Јорданом у Бечу који су Орлови добили резултатом 3:2, с тим што Лазар није имао запажену улогу и замењен је већ на полувремену.
*Погледајте најновију епизоду Миљановог корнера:
Сејдуба Сума - Sputnik Србија, 1920, 29.07.2023
СПОРТ
Сејдуба Сума се вратио у Србију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала