- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Чији је овај мали? Од молера...

© AFP 2023 / PAUL ELLISНил Ворнок, Педи Кени
Нил Ворнок, Педи Кени - Sputnik Србија, 1920, 29.07.2023
Пратите нас
Некадашњи голман и ирски репрезентативац Педи Кени (45) испричао је невероватну причу како је актуелни тренер Хадерсфилда Нил Ворнок својевремено ставио у тим 14-годишњег дечака и то из бизарног разлога - јер је дуговао паре његовом оцу.
Чувени стручњак водио је тадашњи тим, који је тренирао, на припреме уочи нове сезоне у Корнвол (приморско место на југу Енглеске), а Кени је био део екипе која је одиграла пријатељску утакмицу против локалног тима Бодмин Тауна.
Међутим, у екипи се изненада појавио и 14-годишњи дечак, кога је Ворнок увео у игру пред крај меча.
Кени (45) открио је да је младић добио прилику да уђе у игру јер је тренер дуговао новац његовом оцу за молерај који му је радио у кући.
„Ворнок нас је стално водио на припреме у тај Корнвол. Играли смо једну утакмицу, сви смо били замењени пре краја када је он увео у игру тог неког клинца од 14 година. Тај дечак је дошао са татом, а ми смо се сви питали шта ови хоће, зашто овај мали игра“, испричао је Кени у једном подкасту.

„У сваком случају, само да знате момци, ово су тај и тај и његов отац, представио нам их је Нил. Играће последњих 20 минута на утакмици. Сви смо били шокирани, али је клинац ушао и наступио у припремној утакмици. Тек после тога смо чули да је отац од малог кречио Ворнокову кућу, а уместо да му плати, његовом сину је пружио шансу да игра 20 минута за клуб који воли“, открио је Кени.

Нил Ворнок (74) је прекинуо пензију у фебруару прошле сезоне како би сачувао Хадерсфилд у Чемпионшипу, што је на крају и успео.
Током лета је потписао нови једногодишњи уговор на одушевење навијача, а онда екипу опет одвео на припреме у Корнвол. Видећемо да ли ће тамо указати шансу неком клинцу.
Кени је срађивао са „искусним тренерским вуком“ у Бурију, Шефилд јунајтеду, Квинс Парк Ренџерсу, Лидсу и Ротераму.
*Погледајте најновију епизоду Миљановог корнера:
Кристијано Роналдо - Sputnik Србија, 1920, 29.07.2023
СПОРТ
Роналдови срамни потези – побеснео због офсајда па поливао сниматеља /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала