- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин: Разговор с афричким лидерима о Украјини био врло продуктиван

© Sputnik / Павел Бедняков / Уђи у базу фотографијаПленарна седница - самит "Русија-Африка"
Пленарна седница - самит Русија-Африка - Sputnik Србија, 1920, 29.07.2023
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин изјавио је да је с афричким лидерима разговарао о ситуацији у Украјини и додао да је састанак, који је оценио као продуктиван, трајао до два сата после поноћи.
„Јуче смо прилично касно завршили, већ је било око пола два, два сата после поноћи, по московском времену, али зато смо врло активно, и према мом мишљењу, врло продуктивно радили. То је било у корист, како ми се чини, и наших билатералних односа, и наших односа с афричким континентом у целини“, рекао је Путин на састанку с председником Јужноафричке Републике Сирилом Рамафосом, који је одржан у оквиру самита „Русија – Африка“, одржаног 27. и 28. јула у Санкт Петербургу.
Учесници састанка припремају и заједничко саопштење у вези с разговорима о ситуацији у Украјини, најављено је из Кремља.
Говорећи о односима Русоје и Јужноафричке Републике, Путин је истакао да су они стратешки и да постају све садржајнији, као и да је трговинска размена порасла за 16,4 процента.
Путин је додао да су две земље успоставиле политички дијалог на разним нивоима, као и да се развијају трговинско-економске везе.
Руски лидер је, такође, рекао да је уверен да ће самит БРИКС, који се одржава у августу, протећи на највишем нивоу и обећао да ће Русија учинити све да подржи Јужноафричку Републику која је овогодишњи домаћин скупа.
„Блиско и конструктивно сарађујемо у оквиру ове организације, у интересу продубљивања стратешког партнерства петорке. Уверен ам да ће састанак који сада припремате протећи на највишем нивоу и у то нимало не сумњам. Учинићемо све да вам помогнемо и да вас подржимо“, рекао је Путин Рамафоси.
Планирано је да се Путин учесницима самита БРИКС-а обрати путем видео-везе.
Самит „Русија-Африка“  - Sputnik Србија, 1920, 29.07.2023
РУСИЈА
Афрички лидери разговарали с Путином о мировној иницијативи за Украјину
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала