- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Пенал, црвени, па аутогол – Звезда лако „петардирала“ Војводину

© Sputnik / Лола ЂорђевићФудбалери Црвене звезде
Фудбалери Црвене звезде  - Sputnik Србија, 1920, 30.07.2023
Пратите нас
Фудбалери Црвене звезде савладали су Војводину на старту нове сезоне Суперлиге Србије са убедљивих 5:0. Стрелци за актуелног шампиона Србије били су Красо у 12. и 51, Милосављевић (аутогол) у 45, Лучић у 70, и Букари у 80. минуту.
Пред око 15.000 гледалаца на Маракани, београдски црвено-бели су поптуно искористили чињеницу да су гости играли у комбинованом саставу.
Тренер Радослав Батак изоставио је чак седморицу фудбалера који су у четвртак наступили против кипарског АПОЕЛ-а, чувајући их за реванш, а у таквој констелацији снага било је јасно и пре меча да Војводина нема шта да тражи.
Барак Бахар је извео најјачи тим који има на располагању, а црвено-бели су посао завршили у првих 45 минута које су обележили пенал за домаћина и црвени картон који је судија Александар Живковић показао штоперу Војводине Буснићу.
Први значајни моменат на мечу догодио се у 12. минуту када је дефанзивац Војводине Буснић у свом шеснаестерцу нагазио Олајинку, а судија Живковић одлучио да покаже на једанаестерац. Сигуран са беле тачке био је Жан-Филип Kрасо.
У 23. минуту Војводина је остала са десеторицом. Иванић је сјајном дубинском лоптом пронашао Олајинку, погубљени Буснић га фаулирао, зарадио други жути картон и оставио саиграче на цедилу.
Голман Царевић није имао пуно посла, шутеви играча Звезде завршавали су најчешће ван оквира гола, а спаса за госте није било у последњем минуту првог дела када је Kрасо извео корнер, а лопту у своју мрежу послао Радомир Милосављевић.
Почетак другог полувремена донео је још један погодак Красоа у 51. минуту за 3:0, а асистент му је био Кингс Кангва. Тренер Бахар је у последњих пола сата указао шансу младићима попут Шљивића и Лучића, а овај други је у 70. минуту лепим ударцем на пас Букарија повисио на 4:0.
Тачку на убедљив и заслужен тријумф Црвене звезде ставио је Осман Букари у 80. минуту.
Пласман обезедио Sofascore
Александар Павловић - Sputnik Србија, 1920, 30.07.2023
СПОРТ
Србија не да своје бисере Немачкој
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала