- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

„Он није такав“: Оливер Стоун разоткрио лажи о Путину

© Sputnik / Алексей Дружинин / Уђи у базу фотографијаРуски председник Владимир Путин и амерички режисер Оливер Стоун током интервјуа
Руски председник Владимир Путин и амерички режисер Оливер Стоун током интервјуа - Sputnik Србија, 1920, 31.07.2023
Пратите нас
Амерички режисер Оливер Стоун оптужио је америчку пропаганду за искривљавање утиска о руском председнику Владимиру Путину.

„Он (Владимир Путин) није онакво чудовиште каквим га приказује америчка пропагандна машина и то је несрећна трагедија“, рекао је режисер за подкаст „Стеј фри“ британског водитеља Расела Бренда.

Стоун је напоменуо да је током снимања документарног филма о Владимиру Путину 2017. године, председнику Русије постављао директна и искрена питања. Међутим, према Стоуновим речима, није приметио код руског лидера никакву „ратоборност“.
Режисер је посебну пажњу обратио на чињеницу да је Путин називао политичаре из САД „америчким партнерима“ и да је увек био наклоњен конструктивној сарадњи.

„Русија и Кина, које су сада наши главни непријатељи, још до пре неколико година биле су наши потенцијални савезници и пријатељи, али смо пропустили ту могућност“, нагласио је Стоун.

Стоун је раније снимио документарни филм о председнику Русије на основу дугог разговора са њим. Он је, заједно са украјинским редитељем Игором Лопатенком, 2016. године продуцирао филм о догађајима у Украјини из 2014. године под називом „Украјина у пламену“.
Неколико година касније, двојица редитеља су снимила документарац „Откривајући Украјину“ у којем је приказан интервју са руским председником.
Владимир Путин и Оливер Стоун  - Sputnik Србија, 1920, 02.05.2023
СВЕТ
Оливер Стоун: Путин је велики лидер за своју земљу и народ га воли
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала