- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Спајић објавио: Имамо већину за формирање владе Црне Горе

© Sputnik / Бобан Нововић Лидер Покрета Европа сад Милојко Спајић
 Лидер Покрета Европа сад Милојко Спајић - Sputnik Србија, 1920, 31.07.2023
Пратите нас
Предсједник Покрета Европа сад Милојко Спајић након консултација са предсједником Црне Горе Јаковом Милатовићем, казао је да мисли да су он и делагација ПЕС убиједили предсједника да имају већину за мандатара али и за формирање нове владе.
"Били су неформални разговори али првенствено смо се бавили принципима којим би се будућа влада бавила, као и ко би могао да буде мандатар за формирање будуће владе. Убијеђени смо да имамо већину за мандатара, а касније и већину за формирање Владе", казао је Спајић.
Спајић је казао да сматра да ће имати подршку 41 посланика у парламенту.
"Мислим да је задатак мандатара да када постане мандатар да тражи већину од 41 посланика. Видјели смо да је та већинска влада нешто што је оптималан сценарио и да не би понављали грешке претходника мислимо да треба тежити већинској влади", казао је Спајић.
Спајић је одговарајући на питања новинара рекао да је имао неформалне разговоре с представницима коалиције "За будућност Црне Горе" (ЗБЦГ), али да су се првенствено држали принципа.
Милатовић ће се састати и са представницима Демократске партије социјалиста (ДПС), а онда са представницима Нове српске демократије (Нова).
Из Службе за информисање предсједника саопштено је да ће састанак са ДПС-ом почети у подне, док ће се Милатовић у 15 сати састати са представицима Нове српске демократије.
Иако има рок од 30 дана, Милатовић је раније рекао да очекује да ће консултације завршити и прије предвиђеног рока, односно у оквиру наредних 15 дана.
Погледајте и емисију „Од четвртка до четвртка“ посвећену ситуацији у Црној Гори:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала