- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Вучић: За Прибој урађено доста, треба и за Пријепоље /видео/

© Tanjug / VLADIMIR ŠPORČIĆСпа центар „Терме 36,6“ у Прибоју
Спа центар „Терме 36,6“ у Прибоју - Sputnik Србија, 1920, 31.07.2023
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић данас је током посете општини Прибој присуствовао отварању новог Спа центра „Терме 36,6“ у Прибојској Бањи где је са представницима инвеститора и општине разговарао о улагањима у циљу даљег развоја тог краја.
Председник је рекао да би гондола требало да иде до Прибојске бање, а са пропратним садржајима, фудбалским и голф тереном, то би коштало од 70 до 100 милиона, за изградњу болнице, како је рекао, потребно би било 30 милиона, гимназије четри, за изградњу канализације 12, а пречистача отпадних вода пет миилона.
Вучић је рекао да је тај крај пре него што је инвеститор Горан Деспић који је изградио нови спа центар као наставак програма развоја туризма у југозападној Србији од тог краја који је био некада ругло, направио много.
Он је додао да је Деспић за тај крај урадио више него било ко други, санирао је клижиште.
Деспић је прецизирао да је очистио стене, из којих извире чувени извор јединствен у Европи, да су изградњена два спрата испод земље...
Туризам, мотели, приватне виле, се развијају захваљујући инфраструктури. Вучић је прецизирао да је остало још 2,4 километра пута поред Прибоја да се уради и додао да би било чудо када би се Прибој повезао са Чајетином и Златибором.
Нагласио је да мора нешто да се уради и за Пријепоље, јер Прибој и бања имају Деспића.
„Страшно се нервирам, Прибој има Деспића, а за Пријепоље морамо да урадимо више“, рекао је председник који је са саговорницима разговарао и о доласку гасовода у тај крај.
Он је рекао да ако се изгради гондола, Деспић је обећао да ће да изгради хотел у Пријепољу.
„Сада смо решили велику ствар, због које сам пресрећан“, навео је Вучић и додао да Деспић заслужује орден вишег степена.
Он је рекао да је дошао хеликоптером са Златибора и додао да је просто невероватно колико је лепа природа.
„Људи не разумеју да кад се гради, да је то питање раста. Када стојиш то није добро“, казао је.
Саговорници су рекли да се туризам развија захваљући инфраструктури.
Отварању присуствују министри Никола Селаковић, Горан Весић, Хусеин Мемић као и председник општине Чајетина Милан Стаматовић.
Нови спа центар изградио је инвеститор Горан Деспић, као наставак програма развоја туризма у југозападној Србији.
Хотел добио назив по температури лековите бањске воде у Прибојској бањи која износи 36,6 степени Целзијуса, а то је и идеална температура људског тела.
Вучић ће се након обиласка спа центра састати и са представницима Бошњака, њиховим верским представницима и руководством све три политичке партије које их представљају у локалном парламенту, а уједно су јединствени део власти у владајућој коалицији у вишенационалном Прибоју.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала