- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Бугарски експерт: Ако говорите о манама ЕУ одмах вас означе као „русофила“ и „Путиновог присталицу“

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Уђи у базу фотографијаЗаставе ЕУ
Заставе ЕУ - Sputnik Србија, 1920, 01.08.2023
Пратите нас
Актуелна европска политика усмерена је на наметање родне идеологије и одавно нема никакве везе са заштитом принципа слободне економије, сматра бугарски економиста Григор Саријски.
„Као прво, Европа, чији је Бугарска део, нема ништа заједничко са Европом о којој говорите у уџбеницима из историје. Нема ништа заједничко са Европом каквом је сматра просечни либерал из Софије, Европом из 60-их, 70-их година када је она била заштитница демократских вредности, слободне трговине, тржишне конкуренције и тако даље. Од свега тога није остало апсолутно ништа. Та иста Европа вас сада тера да прихватите родну идеологију, та иста Европа вам забрањује да говорите на одређене теме, та иста Европа покушава да растури породицу, та иста Европа кида везе са верским вредностима и моралом. То што ви добијате сада под европском заставом је потпуна супротност Европе којој је Бугарска некада тежила“, рекао је Саријски.
Како додаје, дискусије о негативним странама чланства у ЕУ носе опасност од тога да у медијима будете означени као „русофил“.

„Ако желите да блокирате нормалну дискусију на одређену тему, један табор морате да етикетирате као русофиле, присталице Путина и тако даље. А онда почнете да говорите ствари које ни не морају бити истина, на пример да су Руси људождери и шта год желите. Даља дискусија постаје немогућа јер је у потпуности заснована на емоцијама. “, рекао је експерт.

Како истиче, не може се више говорити о објективној анализи и о томе шта је заиста од користи за земљу.
„Чисто математички гледано, са једне стране имамо губитке од чланства у ЕУ, а са друге емотивну везаност за оно што зовемо Европом и што више није Европа. И, наравно, имамо чисту мржњу према ономе што се повезује са Русијом и што, углавном, није тачно, али то је посебна тема“, закључио је Саријски.
Заставе Русије и ЕУ  - Sputnik Србија, 1920, 20.07.2023
РЕГИОН
Бугарски историчар: Европа уводи санкције Русији, а пати наша економија
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала