- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Невероватна прича фудбалског ратника: „Отац ми је запретио да ће ме пребити ако не потпишем“

© AFP 2023 / IAN STEWARTЂенаро Гатузо
Ђенаро Гатузо - Sputnik Србија, 1920, 01.08.2023
Пратите нас
Као једна од невероватнијих фудбалских прича издваја се она у којој је главни актер легендарни дефанзивни везиста Ђенаро Гатузо, који је пре достизања врхунца каријере у Милану, провео период у шкотском Глазгов Ренџерсу.
Није у то време било толико уобичајено да италијански фудбалери одлазе у иностранство, поготово не у Шкотску, али Гатузо не би био Гатузо да није проживео другачији сценарио.
Сада већ давне 1997. године у изненађујућем трансферу, тада 19-годишњи млади репрезентативац Италије је матичну Перуђу заменио Ренџерсом.
„Нисам желео да идем у Глазгов. Одиграо сам две утакмице за Перуђу у Серији Б и ушли смо у Серију А где сам одиграо осам утакмица без уговора. Једног дана ми је отац рекао да су представници Ренџерса понудили уговор, рекао ми је да у питању толики новац да чак није могао ни да напише целу цифру“, навео је Гатузо.
Радило се о четворострукој вредности свега што је његов отац зарадио у животу.
„Када сам и даље говорио да нећу да идем, он ми је запретио да ће ме пребити уколико не потпишем уговор. И ја сам потписао. Отишао сам тамо, никога нисам знао, нисам знао ни две речи енглеског језика“.
Све се брзо променило.
„После две недеље сам изгледао као већи Шкот од Шкота. Тренирао сам три или четири пута дневно, сате сам проводио у теретани. Развио сам менталитет, знао сам да нисам неки техничар, али сам се припремио на то да ментално убијем ривала и томе сам посветио свој живот“, истакао је Гатузо.
Остало је историја, после једне сезоне у Шкотској вратио се у Италију, најпре у Салернитану, а потом је отишао у Милан где је постао истинска фудбалска легенда.
Никита Мазепин - Sputnik Србија, 1920, 01.08.2023
СПОРТ
Суд је пресудио у корист младог Руса
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала