- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

За она добра стара времена

© AFP 2023 / PATRICK KOVARIKВавринка сигуран од почетка до краја меча
Вавринка сигуран од почетка до краја меча - Sputnik Србија, 1920, 01.08.2023
Пратите нас
После годину дана и десет месеци Стан Вавринка, швајцарски тенисер, пласирао се у полуфинале турнира и то у Умагу победом над Робертом Карбаљесом Баеном резултатом 6:4, 7:5. У хрватском граду где покушава да се врати на пут старе славе Швајцарац је давне 2006. године освоји прву АТП титулу у каријери.
Када Стану Вавринки проради њему својствен једноручни бекхенд врло лако у опасности може да буде било који тенисер са друге стране мреже. Шпанац Баена јесте боље рангиран од Швајцарца, али је његов тенис далеко од квалитета каквим може да се похвали чувени Вавринка.
Швајцарски тенисер претрпео је само један брејк уз једину брејк лопту противника и то у првом гему меча после чега је потпуно преузео иницијативу и контролисао меч.
Од септембра прошле године Стан Вавринка није стигао до полуфинала, а играо је на 17 турнира. Одлучио је потом да се после 16 година врати у Умаг који му је био талично место јер је управо у том граду 2006. године победио Новака Ђоковића за своју прву титулу у каријери.
После освајања титуле Швајцарац је наредне године у Умагу елиминисан у првом колу и више се није враћао на тај турнир све до 2023. године. Вавринка је наређао победе против Филипа Мишолића, Федерика Корије и Роберто Карабљеса Баене, а за финале играће против Италијана Лоренца Сонега.
У тих 16 година колико се није појављивао у Умагу стала је читава једна богата каријера. Титула у хрватском граду покренула је Швајцарца који је до данас сакупио 16 трофеја, од тога три Гренд слема (УС Опен, Аустралијан опен, Ролан Гарос).
Станов и Новаков сусрет у Умагу био је уједно и најава великог ривалитета, то је био њихов први међусобни меч, а данас их имају чак 27. Српски ас тада је швајцарском тенисеру предао већ у првом сету због проблема са дисањем.
Врхунац каријере Вавринка је достигао 2014. године када је био трећи рекет света, међутим иако је данас 72. на АТП листи и не успева да направи велике резултате он још увек не жели да се опрости од тениса.
Уместо опроштаја „за добра стара времена“ дошао је Умаг да покаже да и даље може да буде претња младим играчима. Од 2017. године прослављени Стан нема АТП титулу, а последње финале играо је пре четири године у Антверпу.
Против младог Сонега Вавринки неће бити лако, међутим уколико га ударци буду слушали као против Шпанца, а искуство буде потребан фактор Швајцарац има велику шансу да после четири године игра финале АТП турнира. Сонего и Вавринка до сада се никада нису састали, а за друго место у финалу боре се Матео Арналди и Алексеј Попирин.
Погледајте ново издање емисије Миљанов корнер.
Руске тенисерке Вероника Кудерметова и Елена Веснина - Sputnik Србија, 1920, 28.07.2023
СПОРТ
Још једно скaндалозно шиканирање руске тенисерке
Поздрав између тенисера на крају меча - Sputnik Србија, 1920, 28.07.2023
СПОРТ
Идеалан играч – Ђоковић у три категорије, а ту је и Медведев
 Ласло Ђере - Sputnik Србија, 1920, 28.07.2023
СПОРТ
Ђере је мајстор за Италијане – велика победа за полуфинале!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала