- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Имао је 40 година и убацивао по 20 поена... На једној нози“

© AFP 2023 / SHAWN THEWМајкл Џордан
Мајкл Џордан - Sputnik Србија, 1920, 02.08.2023
Пратите нас
Каријера Мајкла Џордана је култна, легендарна. Многи сматрају да је бивши ас Чикаго Булса највећи кошаркаш свих времена. Током каријере у којој је чак правио и паузу, Џордан је поставио многе рекорде и освојио шест НБА титула.
Међутим, по мишљењу тренера Лос Анђелес Клиперса, Тајрона Луа, најимпресивније од свега је што је Џордан успевао да убацује у просеку и по 20 поена по мечу у 40. години и то с повређеним коленом.
Коментар се односио на последњу сезону Ем-Џеја у НБА лиги, 2002/03. док је играо за Вашингтон Визардсе.
„Није ме занимало ни да је имао 90 година. Било је то право балаженство, привилегија за гледање. Сећам се када ме је први пут позвао, јер је био главни у Вашингтону, када сам чуо његов глас, запитао сам се - да ли је ово озбиљно? Да ли ме то стварно Џордан зове? Када сам га први пут упознао био сам одушевљен“, открио је Лу.
Тренер Клиперса је описао и први сустрет са Џорданом.
„Као да сам видео црног Исуса лично, био сам одушевљен. Није ме занимало што је имао 40, он је са 40 година у просеку убацивао по 20 поена по утакмици, на једној нози јер му је колено било повређено. Играо је 82 утакмице у 40. години. То вам само говори ко је Мајкл Џордан“, закључио је Лу.
Тајрон Лу је провео две сезоне у редовима Вашингтона, обе у тиму са Џорданом. После периода у престоници САД-а прешао је у Орландо Меџик, а касније је „лутао“ по разним НБА лигашима.
Саша Ђорђевић на мечу са Чесима - Sputnik Србија, 1920, 02.08.2023
СПОРТ
Ђорђевић се вратио тамо где је све почело и поручио: „Ватра у срцу мора да постоји“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала