- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Подигнута још једна оптужница против Доналда Трампа

© AP Photo / Sue OgrockiДоналд Трамп
Доналд Трамп - Sputnik Србија, 1920, 02.08.2023
Пратите нас
Специјални тужилац Џек Смит подигао је нову оптужницу против бившег америчког председника Доналда Трампа у оквиру истраге о покушајима да се пониште резултати председничких избора 2020. године који су довели до упада у Капитол 6. јануара 2021. године.
Оптужница се састоји из четири тачке у којима се Трамп оптужује за планирање завере против Сједињених Држава, заверу ради ометања службеног поступка (преноса власти), ометање и покушај ометања службеног поступка, као и за кршење права загарантованих законима и Уставом САД, пренео је „Фокс њуз“.
У оптужници се додаје да је Трамп имао и шест саучесника, али њихова имена нису објављена.
Бивши амерички председник је позван да се појави пред федералним судом за прекршаје у Вашингтону у четвртак.
Прва оптужница против Трампа је подигнута у оквиру истраге о поверљивим документима која је бивши председник изнео из Беле куће. Претходно је велика порота Менхетна подигла оптужницу против Трампа за пословну превару.
Трамп се у оба случаја изјаснио да није крив.

Трампов тим: Нова оптужница покушај мешања у председничке изборе

На подизање нове нове оптужнице реаговао је Трампов тим, оцењујући да то представља покушај мешања у председничке изборе 2024. године.
„Прогон председника Трампа и његових присталица подсећа на нацистичку Немачку 1930-их година, бивши Совјетски Савез и друге ауторитарне, диктаторске режиме“, наводи се у саопштењу Трамповог тима.
Додаје се да је Трамп увек поштовао закон и амерички устав, уз савете многих врхунских адвоката.
„Овај лов на вештице ће пропасти и председник Трамп ће поново бити у Белој кући како би могао да спасе нашу земљу од злоупотребе, некомпетентности и корупције која тече кроз вене наше земље на нивоима који никада раније нису виђени“, поручују се у реаговању тима бившег председника САД.
Доналд Трамп - Sputnik Србија, 1920, 28.07.2023
СВЕТ
Трамп неће одустати од кампање чак и ако буде осуђен
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала