- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Бугарска политика – српског мајстора заменили самопроглашеним „Ел Маестром“ и отишли право у пропаст

© AFP 2023 / JAN KARE NESSНестор Ел Маестро
Нестор Ел Маестро - Sputnik Србија, 1920, 04.08.2023
Пратите нас
Више стотина навијача ЦСКА из Софије узалуд је путовало у Румунију на реванш меч квалификација за Лигу конференције како би пратили свој клуб против екипе Сепси. ЦСКА је испао, а управа је потврдила свој дилентантизам јер је по отпуштању Саше Илића ангажовала чувеног Нестора Ел Маестра.
После пораза у првој рунди резултатом 2:0 на домаћем терену, управа ЦСКА је сменила Илића, легендарног српског фудбалера који је као тренер одлично водио бугарски клуб.
Али, један пораз је био довољан да му буде уручен отказ и да ствар буде још гора, управа клуба је одлучила да га замени Нестором Ел Маестром, иза кога стоји веома чудна прича.
Наиме, 40-годишњи рођени Београђанин некада се презивао Јевтић, али је потом, заједно са братом Никоном, својевремено великим талентом, постао Ел Маестро.
Узалуд, годинама је покушавао да се оствари као тренер, али је срљао из пропасти у пропаст.
Последња у низу се догодила на дебитантском повратку у софијски ЦСКА, поражен је на гостовању у Румунији са убедљивих 4:0 и тиме окончао наде тог клуба да ће заиграти у европском такмичењу.
А пред управом ЦСКА је велико питање, да ли је правог мајстора фудбала, једног Сашу Илића, требало заменити самопроглашеним "Ел Маестром"?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала